Tallinna Vabaduse väljakule kerkib maailmas ainulaadne valguspark

uudised.ee

Tervele Vabaduse väljakule kerkib sel aastal maailmas unikaalne lossiaedadest inspireeritud valguspark, kus süüdatakse laupäeval pimeduse saabudes esimene osa kolmest moodulist. 

„Talvepargi osad moodustavad lossiaedadele iseloomulikke läbikäidavaid pargimustreid. Ebamaise kogemuse pakub valgusmängu keskel liikumine, ümbritsetuna 150 000 dioodist moodustunud kaartunnelitest, pukspuudest, hekkidest ja purskkaevudest. Valgusmaailma keskne element on härmatises kuuske meenutav 10-meetrine puu, mis on nähtav ka möödasõitjatele,“ ütles talvevalguse tootnud firma juht Ivari Roosileht.

Tegemist on maailmas ainulaadne valgusinstallatsiooniga, mida talvevalguse tootja Adam BD esmaesitleb sellel aastal Tallinnas. Ettevõte kingib kolmandiku installatsioonist selleks hooajaks linnarahvale ning ülejäänu kompenseerib Tallinna linn. Tallinna linn soovib Vabaduse väljaku erilise jõuluvalgusega anda inimestele põhjuse raskel ajal kodust välja tulla ja õue valgusküllaseid kogemusi nautima kutsuda.

„Tahame hoida põnevust üleval kuni jõuludeni ja kolmel advendinädalal inimesi uute väljapanekutega üllatada. Täies hiilguses on Vabaduse väljak kaetud 21. detsembril ja jääb üles kuni 10. jaanuarini,“ märkis Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf. 

Varasematel aastatel on Vabaduse väljak hoitud aastavahetuse pidustusteks vabana, aga tänavune erakordne aasta võimaldab sinna püsiva installatsiooni paigutamist, et pidulikku meeleolu pikema perioodi jooksul hoida. Talvepargi moodulid hajutavad peaväljakul viibivad inimesed ja pakuvad turvalist liikumist. 

Roosilehe sõnul näeb nii mastaapseid ning sellisel tasemel tehnikat hõlmavaid talvevalguste projekte maailmas väga harva.

„1300-ruutmeetrist ala hõlmav valguspark on varustatud leedlampidega, mis võimaldavad moodustada pargi elementidel tuhandeid erinevaid värvikombinatsioone, pakkudes tõeliselt lummavat vaatemängu,“ lisas Roosileht.

Kommentaarid puuduvad