Pilt noorest hundist tõi Aare Udrasele aasta loodusfotograafi tiitli

uudised.ee

Esmaspäeval kuulutati välja 20. korda toimunud fotovõistluse Looduse Aasta Foto võitjad - "Suure Hundi" ja aasta loodusfotograafi tiitli pälvis Aare Udras pildiga noorest susist, vahendab BNS.

„Kuna olen soovinud jäädvustada looma ka lindu koos temale omase keskkonnaga, siis hakkasin mängima niinimetatud kaameralõksu ja välkudega,“ kirjeldas Aare Udras võidufoto saamislugu. „Sel viisil oli õnne septembrikuu sügavas öös Ida-Virumaal see hundinooruk pildile saada. Esmapilgul ülilihtsana tunduv pildistamise viis on osutunud arvatust oluliselt keerukamaks ja saanud praeguseks juba ainuüksi tehnilisest küljest vaadatuna sportlikuks väljakutseks. Looduse keerdkäikudest rääkimata.“

Lisaks "Suure Hundi" tiitlile anti konkursi võitjatele välja 14 "Tantsivat Hunti". Kokku pälvis Urmas Tartese juhitud žürii tunnustuse 140 loodusfotot enam kui sajalt autorilt. Kõikidest tunnustatud töödest valmis ka tänavu Loodusfoto Aastaraamat 2020, kus lisaks piltidele on intervjuud fotovõistluse võitjatega ning eessõna võistluse patroonilt Rein Maranilt. 

Tänavusel konkursil osales kokku  627 fotograafi 4891 fotoga. Fotovõistlust korraldab Looduse Omnibuss koos partneritega, võistlust toetavad Canon, Overall, Fotoluks, Sigma, Viking Line, Kunda Nordic, Stora Enso ja palju teised, samuti Eesti kultuurkapital ja Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK).

“Seekordne tulemuste väljakuulutamise sai teoks teleeetri vahendusel, kuid tulemas on ka ülevaatenäitus ning vastavalt eriolukorra võimalustele ka tänuüritus loodusfotograafidele,” lisas ürituse korraldaja Jaan Riis. 

Kommentaarid puuduvad