Reklaamiärimees Marek Reinaas: 1000 eurot kuus ei ole selline palk, millest ülemäära suurt summat oleks võimalik kõrvale panna

uudised.ee

Reklaami- ja kõrtsiärimees Marek Reinaas tunnistab, et on oma elus jõudnud sinna kohta, kus raha omamine või teenimine ei tekita temas enam mingit erutust. Ta peab end teadlikuks tarbijaks – elab kahetoalises üürikorteris ja sõidab 12 aastat vana autoga.

"Palgavaesus on Eestis suur probleem. On ikka sant tunne küll, kui vehid terve kuu tööd teha, aga palgast ei jätku isegi kõige elementaarsemate vajaduste rahuldamiseks. Oleme ausad – 1000 eurot kuus ei ole selline palk, millest ülemäära suurt summat oleks võimalik kõrvale panna", ütleb mees.

Reinaasi sõnul on pensionireform ehk pensionifondide kaotamine eriti rumal ja küüniline tegu, mis lõhub ka ühiskonna solidaarsust. "Praegu kahekümne-kolmekümne aasta vanused noored saavad endale kaela terve põlvkonna kurje ja vaeseid vanainimesi, keda tuleb tulevikus ülal pidada. Kui praegu on suureks probleemiks hulk noori, kes elavad oma vanemate diivanil, kuna ei suuda oma eluga midagi pihta hakata, siis tulevikus elab omakorda nende diivanil vanainimene, kes oma eluga hakkama ei saa".

Refereeritud Kroonikast.

Kommentaarid puuduvad