Foto: Kunstihuvilised õpilased püstitasid Tallinna Lauluväljakule alternatiivsed jõulupuud

uudised.ee

Tallinna Lauluväljakul esimesel advendil avatud Jõulupark täienes alternatiivsete jõulupuude väljapanekuga. Eesti Kunstikoolide Liidu eestvedamisel ja kunstihuviliste õpilaste poolt valmistatud fantaasiaküllased jõulukuused pakuvad jalutajatele silmailu ja üllatavad leidlikkusega kuni 9. jaanuarini.

Eesti Kunstikoolide Liidu ja Tallinna Lauluväljaku eestvedamisel valmistasid kunstihuvilised õpilased alternatiivseid jõulukuuski. Nende loomiseks taaskasutati erinevaid materjale alates mandariinikastidest helkurite tootmisjääkide ja seisma jäänud keraamikani. Fantaasiaküllased kuused valmisid Lauluväljakul otse pealtvaatajate silmade all ning ootavad uudistajaid kuni 9. jaanuarini.

Eesti Kunstikoolide Liidu juhatuse liige ja alternatiivkuuskede projekti eestvedaja Margit Mikk sõnul olid lapsed materjalide valikul väga loomingulised ning võtsid kasutusele nii vanad mandariinikastid, helkurite tootmisjäägid kui ka seisma jäänud keraamika. "Lapsed on otsustanud taaskasutatud materjalide kasuks, mis on väga rõõmustav," räkis Mikk. "Ühest küljest arendab jäätmetele uue kasutusviisi andmine nende loomingulist mõtteviisi, teisalt tunnetavad õpilased oma rolli keskkonnasõbralikuma tuleviku loomisel läbi taaskasutuse ning jäätmete ümbertöötlemise,“ jätkas Mikk.

Tallinna Lauluväljaku juhi Urmo Saareoja sõnul tekkis alternatiivkuuskede püstitamise mõte seoses sooviga luua linna suurimas avalikus pargis jõulumeeleolu koostöös külastajatega. „Kaunid valguslahendused pakuvad pimedasse talveaega helgust. RMK abiga satuvad külastajad muinasjutulisse jõulumetsa. Kunstihuvilised õpilased tõestavad aga, et jõulumeeleolu on võimalik luua mistahes vahenditega. Vaja on vaid fantaasiat ja julgust käsi tööle panna,“ selgitas Saareoja.

Tallinna Lauluväljaku Jõulupark avati esimesel advendil ehk 29. novembril ja on avatud kuni 10. jaanuarini. 

Kommentaarid puuduvad