Marie Pärkmast sai KonMari meetodi konsultant: olin oma mõtetega nii ummikus, et vajasin väljapääsu

uudised.ee

Maailmakuulsa korrastusspetsialisti Marie Kondo konsultant Marie Pärkma aitab nüüd ka ise inimeste eludes ja kodudes korda luua. 

„KonMari peamine põhimõte “Kas see pakub mulle rõõmu?” on minuga alati mõttes kaasas. Olgu see siis poest uue riideeseme või meigitoote ostmisel, uute suhete loomisel või kasvõi telekast mõne filmi vaatamisel,” tunnistab Marie ja lisab: „Mul on alati alateadvuses just see kalkuleeriv küsimus.

Mis vahe siis on koristamisel ja korrastamisel? Korrastamine on asjade sorteerimine, äraviskamine, annetamine, hiljem oma kindla koha leidmine ja ka seal edaspidi hoidmine. Koristamine on aga tolmu pühkimine, põrandate pesemine ja nii-öelda ripakil olevate asjade tagasipanemine. KonMari võlu seisneb kategooriate järgi korrastamises, mitte asukoha järgi.

„Inimesed peaksid aru saama, et koristamisel ja korrastamisel on väga suur vahe, ning et enda elu lihtsamaks tegemiseks on vaja alustada kõige algusest ja põhjalikult - see võtab aega, aga on seda väärt!”

Refereeritud Delfi Naistekast.

KonMari meetod on jaapanlanna Marie Kondo poolt välja töötatud unikaalne korrastamise ning organiseerimise meetod, mille abil saad sa oma kodu lõplikult ning ühe korraga korda seada. KonMari meetodi järgi korrastatakse esemed kodus kategooriate, mitte asukoha järgi ning alles jäetakse vaid need asjad, mis tekitavad rõõmu. Marie Kondo poolt välja töötatud meetodiga õpidki laiemalt aru saama, mis sulle siin elus rõõmu valmistab ja mis mitte. Nii aitab meetod inimestel läbi kodu korrastamise korda seada ka oma sisemaailma ning aitab läbi korrastamise luua oma unistuse elulaadi. Vaata lähemalt SIIT!

Kommentaarid puuduvad