Narva Kreenholm pakub Joala kujule uut elupaika

uudised.ee

Narva Kreenholm pakub laulja Jaak Joala kujule, mis suure tõenäosusega Viljandis maha võetakse, uut elupaika „Kremli Ööbikute“ etenduse hoovis, vahendab BNS.

Kreenholmi arendusfirma Narva Gate juhatuse liige Jaanus Mikk märkis, et Kreenholmi teeritoorium sobiks ideaalselt Joala kuju uueks asukohaks. “2018-2019 aastal suved elas Kreenholm, Narva ja suur osa Eestistki niinimetatud Joala vaimus. Kuju saaksime püstitada samasse hoovi, kus toimus etendus – siin on endiselt tunda veel seda erilist fluidumit, mis Tartu Uue Teatri Joala etendus siia tõi,” rääkis Mikk. 

“Seetõttu teeme Viljandi linnale ettepaneku et Joala mondumendi uueks asukohaks võiks saada Narva Kreenholm. Seda muidugi juhul, kui Viljandi linn kuju siiski teisaldada ostustab ja ka teised olulised otsustajad nõus on. Kuju satuks niiviisi plaanitava Kreenholmi kultuurikvartali „Manufaktuur“ territooriumile, kuha see ju täpselt sobiks,” lisas Mikk. 

Viljandi linnavalitsuse esmaspäevasel istungil hakatakse arutama võimalust viia Jaak Joala kuju Posti tänava pargist ära.

Sel esmasoäeval sai linnavalitsus nõudekirja Jaak Joala leselt Maire Joalalt, kes nõudis taieselt Jaak Joalaga seotud tekstide eemaldamist ning ka pronksist pea ja käte ära võtmist. Maire Joala on Jaak Joala pärija ning talle kuuluvad Jaak Joala kaubamärk, mis puudutab muusikateoste esitamist.

Kuju autor Mati Karmin andis nädala alguses Sakalale mõista, et ta poleks kuju teisaldamise peale ülemäära pahane, sest ta on väsinud skulptuuri ümber tekkinud kärast.

Viljandi linnavalitsus tegi 12. oktoobril otsuse, millega andis MTÜ-le Meie Viljandi õiguse paigutada Posti tänava parki Jaak Joala mälestuskuju ning 50 000 eurot toetust. Kuju läks maksma 70 200 eurot. See avati 31. detsembril ning MTÜ kinkis selle lepingujärgselt Viljandi linnale.

Kommentaarid puuduvad