Tiit Lilleoru tütar: ta oli, on siiamaani ja jääb alati imeliseks inimeseks

uudised.ee

15. jaanuaril suri koroonasse 79-aastasena Vanemuise teatri pikaaegne näitleja Tiit Lilleorg. Näitleja tütar Kristiina Lilleorg kirjutab järelehüüdes Õhtulehele, et tal oli parim isa maailmas ja lisas, et see haigus on väga salakaval.

„Minu isa oli, on siiamaani ja jääb alati imeliseks inimeseks ja imeliseks isaks,“ sõnab Kristiina. „Ja kuna meil on väga lähedane pere, ma olin ainuke laps, siis nägin teda ka imelise mehena minu emale. Ta on üks kõige õrnemaid ja hellemaid inimesi, keda olen kunagi kohanud. Ja kuna ta oli meesterahvas, siis see oli veel seda erakordsem. Mida aeg edasi, seda sügavamaks ja lähedasemaks meie suhe muutus."

Koroonaaeg aga Tiitu ega tema abikaasat ei pidurdanud ja elu elati edasi täies hoos. „See on salakavalam haigus, kui me ettegi kujutame,“ tõdeb Kristiina. „Ta on väga julm ega vali ohvreid. Ema ja isa jäid mõlemad haigeks. Emal oli alguses isegi kehvem, sai suurema põntsu. Isa oli tõeline aktivist, tegutses – nii palju kui isolatsioonis võimalik – edasi, hoolitses ema eest. Mõõtis hapnikku, jälgis temperatuuri…“

Artikkel refereeritud Õhtulehest.

Kommentaarid puuduvad