Urmas E. Liiv tahab teles näha andekaid 20-aastaseid saatejuhte: kus nad siis on?

uudised.ee

TV3 uus loovjuht ja õppejõud Urmas E. Liiv rääkis Raadio 2 hommikuprogrammis telemaastikul muutuvatest tuultest ja uute teletegijate pealekasvust. Muu hulgas mainis Liiv, et ootab tänaseni julgeid noori, kes lööksid jalaga ukse lahti ja teataksid, et nemad tahavad nüüd oma saadet tegema hakata.

"Suurte formaatide tegemine on raske, sest nad on niisugused kallid, aga Eesti Laul on selline garanteeritud vaatajanumber ETVs. Ehkki kultuuriringkonnad on seda kõvasti ka kritiseerinud, et kõige tähtsamaks muusikasündmuseks ETV programmis on niisugune kommertsiaalne tingel-tangel ja Eurovisioon. Samal ajal selline mõtestatud muusika või kultuur on kuskil tagaplaanil," tõdeb Liiv, et suured teleformaadid on vaatajate seas endiselt hinnas.

Liivi sõnul igatseb teleekraan juba ammu uusi nägusid ning tema sümpaatia kuulub endiselt Triin Lellepile, kelle mõtted ja ideed on Eero juhtitud telekanalisse väga oodatud. "Muidu ma ootan juba aastakümneid sellist juhtumit, et ma istun kabinetis ja mul lüüakse jalaga uks lahti, kus on 20- või 30-aastane neiu või noormees ja ütleb, et "nii, kui sina vana päss mulle kohe oma saadet ei anna, siis ma lasen su maha" või teed mida iganes. Kahjuks pole seda juhtunud," ütleb telemees. Hiljuti vaatas Liiv ETV arhiivimaterjali Anu Välbast aastal 1998. "Meil olid ju eetris 20-aastased saatejuhid, nüüd enam ju ei ole, kus nad siis on?"

Kuula täispikka intervjuud!

Kommentaarid puuduvad