Patarei Merekindluses avab uksed LumeLinnak

uudised.ee

Laupäeval, 23. jaanuaril avatakse koostöös festivali I Land Sound korraldusmeeskonnaga Patarei Merekindluse Gorži hoovis LumeLinnak, kuhu on oodatud nii väikesed kui suured lumesõbrad talverõõme nautima. LumeLinnak on avatud iga päev 10:00-22:00 kuniks talveilm kestab.

Gorži hoovi LumeLinnakus on liumägi ja linna kõrgeim lumeloss. Lisaks  saab Linnakus nautida Kaifi baari (https://www.facebook.com/kaifdrinks) loodud ainulaadset talvemenüüd ja Kardula (https://www.facebook.com/Kardulfries)  imemaitsvat tänavatoitu. Julgemad võivad end kasta külma tünnivette ja pärast sooja saada ÜlgeMöla haagissaunas. LumeLinnakus on järgitud kõiki ohutusnõudeid.

„Merekindlus on läbi ajaloo olnud suletud linnarahvale. Meie soovime kompleksi avada linnaelanikele ja külalistele juba praegu. Eelmisel suvel avasime Gorži hoovi külastajatele, kus sai suvi läbi tutvuda erinevate põnevate näitustega ja nautida mõnusaid kontserte. Ka käesoleva aasta suvel saab seal toimuma palju põnevaid sündmusi. Kuid enne ootame kõiki külastajaid juba talvel LumeLinnakusse talveilma nautima,“ sõnas Patarei Merekindluse tegvjuht, Urmas Sildnik.

Merekindlusest saab aastal 2026 Eesti unikaalseim kompleks. 19. sajandil ehitatud kindlustatud kasarmu viime 21. sajandisse sel moel, et mereäärse kaarja Gorži hoone kasemattidesse seavad end sisse muuseum, bürood, külaliskorterid ja restoranid-kohvikud. Kindluse merepoolsele esimesele korrusele tulevad restoranid ja kohvikud, teisele ja kolmandale korrusele büroopinnad ning külaliskorterid. Lisaks katame Patarei Merekindluse hoovid klaaskatusega.

Patarei Merekindlus on 19. sajandi keskpaigas valminud klassitsistliku arhitektuuriga kaitserajatis. Mis algselt kandis nime Kalaranna fort ja mis tänaseks kuulub Euroopa arhitektuuripärandisse. Urmas Sõõrumaale kuuluva U.S. Invest Grupi ettevõtte omandas Patarei Merekindluse 2020. aasta veebruaris.

US Real Estate kuulub U.S Invest kontserni, mis on arendanud kokku rohkem kui 250 000 m2 kinnisvara. Ettevõtte kinnisvaraportfellis on praegu üle 100 000 m2 renditavat äripinda. U.S. Invest kontsern on tegutsev aastast 1991 kinnisvara ja teenuste valdkonnas. U.S Invest kontserni kuuluvad veel Rotermann, USS Security, Signaal TM, Ermeesia. Lisaks on U.S. Invest panustanud Eesti spordi arengusse ja rajanud Tondi Tennisekeskuse, Golden Clubi ja Karulaugu Spordikeskuse. U.S Investi kontsern annab tööd rohkem kui 2000 töötajale. 


Foto: Pressimaterjal

Kommentaarid puuduvad