Psühholoog Eva-Maria Kangro rahast: õnnelikuks teevad elamused, mitte asjade ostmine

Duubel

Seda, kuidas üks suur lotovõit ühe inimese elu mõjutab, hakkab välja selgitama saade “Õnnelabor”, mis stardib täna õhtul TV3s. Unistus sportautodest, uhketest jahtidest ja suurtest villadest on kindlasti nii mõnelegi tuttav, kuid kas selliste suurejooneliste unistuste saavutamine tagab ka õnne? "Duubel" uurib seda psühholoog Eva-Maria Kangrolt.

USA Mega Millions lotoga võideti äsja miljardi dollari suurune peavõit, mis on suuruselt kolmas Ühendriikide ajaloos. Suur õnnejoovastus on lotovõitja jaoks kindlasti esimene emotsioon, aga mis saab edasi? „Stress ei ole halb, joovastus on positiivne stress, mis on ajule vajalik. See on ebatavaline olukord, kuid välised hüved õnnetunnet kaua ei hoia,“ ütles Kangro.

Millega seletada niinimetatud lotoneedust - on palju lugusid inimestest, kes saavad lotomiljonärideks ning kelle elu seejärel hoopis sünge pöörde võtab? „Inimesed ei oska suure rahahulgaga midagi peale hakata, sest ka ümbritsevad inimesed ei ole uue olukorra ja elurütmiga harjunud. Samuti on sellisel juhul inimeste ümber palju kadedust ja kurjust. Peamine probleem on siiski see, kuidas rahaga ümber käia,“ lisas saatekülaline.

Kangrol on häid nõuandeid, et õnn üürikeseks ei jääks: „õnnelikuks teevad elamused, mitte asjade ostmine. Samuti toetab õnnetunnet teiste inimestega seotus.“

Vaata täispikka intervjuud videost!

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11350802[/embed]

Kommentaarid puuduvad