Talvejazz 2021 kontsertid toovad taas elava muusika publikuni

uudised.ee

4.-7. märtsini toimuva kontserthooaja Talvejazz fookuses on sel korral rahvusvaheliste artistide ja Eesti artistide koostööd ning meie uued heliloojad-arranžeerijad.

Tänavu on Eesti muusikute partnerid prantslased – toimub ju Talvejazz kevadeootuse kuul märtsis, mida tähistatakse frankofoonia kuuna.

Prantsuse kitarristi ja helilooja David Chevallier Trio koos meie noore jazzitalendi Anett Tammega esitavad lugusid „Ophelia lauluraamatust“. Rahvusvahelise haardega Eesti pianist Holger Marjamaa on kontserdi partneriks valinud prantsuse bassisti Hadrien Feraud, kes on esinenud ja salvestanud kümnete maailma jazzitippudega. Talvejazzile paneb punkti New Wind Jazz Orchestra uue kavaga „Uued loojad, uued tuuled“ — fookuses on Talvejazzi kontserdiks valminud kümne helilooja uued teosed.

Prantsuse kitarristi ja helilooja David Chevallier Trio ning jazzitalendi Anett Tammega 4. märtsil Philly Joe’s jazziklubis esitatavad "Ophelia lauluraamatu" lood on inspireeritud Shakespeare’i „Hamletist“, kuid tsükli fookuses on Ofelia kui naiselikkuse sümbol. Anett Tamm jutustab lugusid naise elu rõõmudest ja valudest läbi ajaloo. Kontsert toimub koostöös Philly Joe’s jazziklubiga.

Esmakordselt jõuab Eestisse prantsuse bassist Hadrien Feraud, kes on kontserte andnud ja salvestanud kümnete maailma jazzitippudega, ning pikaajaline koostöö seob teda John McLaughlini ja Chick Coreaga. Tema partneriks on 6. märtsil Kumu auditooriumis meie särav ja rahvusvaheliselt väga hinnatud pianist Holger Marjamaa. Marjamaa ja Feraud esitavad nii oma soololugusid kui ka musitseeritakse duos.

Oma kolmandat kontserdihooaega alustab New Wind Jazz Orchestra 7. märtsil Kumu auditooriumis värske kavaga „Uued loojad, uued tuuled“. Talvejazzi kontserdiks valmisid kümnel autoril, kellest tervelt seitse on naised, uued kompositsioonid, mille esmaettekanded toimuvad Talvejazzi kontserdil. Orkestri juht on momendil Saksamaal õppiv helilooja-saksofonist Lauri Kadalipp. Noore kollektiivi eesmärk on jõuda rahvusvahelisele tasemele, tutvustada Eesti muusikat ja muusikuid ning osaleda festivalidel ja konkurssidel üle maailma. Kontsert toimub koostöös Eesti Jazzliiduga.

Korraldajad jälgivad sündmuse läbiviimisel riiklikult kehtestatud nõudmisi ürituste korraldamiseks ning koostöös Terviseametiga on läbimõeldud lisameetmed, et publikul, muusikutel ja korraldajatel oleks turvaline kontsertidel osaleda.

Kontserthooaja Talvejazz 2021 peatoetajad on kohvipartner JURA, Jazz Pesulad ja Eesti Päevaleht. Aastapartnerid BMW Inchcape, Tallink ja Aktaprint. Toetavad Eesti Kultuurkapital ja Tallinna linn. Kontserdid toimuvad koostöös Eesti Jazzliidu, Philly Joe’s jazziklubi, Prantsuse Instituudi, agentuuri Vaapat äänet ning Centre National de La Musique, Institut Français – Ville de Nantes, Association Jazzé Croisé.

TALVEJAZZ 2021 kava

N 4.03 kell 19.00 Philly Joe’s jazziklubi
R 5.03 kell 19.00 Viljandi Pärimusmuusika keskus
David Chevallier Trio feat. Anett Tamm (Prantsusmaa-Eesti)

R 5.03 kell 19.00 Viljandi Pärimusmuusika keskus
L 6.03 kell 17.00 Kumu auditoorium
Holger Marjamaa & Hadrien Feraud (Eesti-Prantsusmaa)

P 7.03 kell 18.00 Kumu auditoorium
New Wind Jazz Orchestra “Uued loojad, uued tuuled”

Kommentaarid puuduvad