Uskumatud kaadrid! Murru vangid nautisid rikkalikku toidulauda, jõid ja pidutsesid nagu homset poleks

uudised.ee

Dokumentaalsarja "Kinni" teises episoodis sai näha, kuidas vanglatrellide taga vohas massiline korruptsioon. Päevade viisi joodi ja hullati naistega. Saunapeod olid tavalised, kõige meelepärase sissetoomise eest hoolitsesid aga äraostetud vangivalvurid.

Allilma eliidi seas kestnud priiskavale eluviisile hakkas lõpp paistma 2000ndate keskel kui videos nähtud eksklusiivsed kaadrid avalikkuseni jõudsid ja saadi aru, et kogu elu Murru vanglas juhivadki kuritegelikud autoriteedid. Vangla juhtkond oli ametis vaid suitsukatteks, et riigivõim vanglas toimuva vastu huvi tundma ei hakkaks. 

"Need toimusid nädalas mitu korda," ütleb 25 aastat kinni istunud Heimar, et saunapeod oli tavalised. "Mulle helistati ja öeldi, et õhtuks olgu saun ja toidud," räägib ta, et kõigil olid ju mobiiltelefonid ja kui miskit head laualt puudu oli, siis sai see läbi korrumpeerunud vangivalvurite ja väljaspool vanglat nö "jalgade" abil olema.

Vaata järele judinaid tekitava dokumentaalsarja "Kinni" 2. episoodi:

Kommentaarid puuduvad