Tohoh! Taavi Libe sai elu esimese eetrilaksu

uudised.ee

"Märgatud Eestis" on sammud taas Lõuna-Eesti poole seadnud ning seekord on kaamera oma valdustesse lasknud mees, kes müüb eetrit.

Eeter oli populaarne igas koduses apteegis juba Vene ajal, mil seda kasutati kangete kontide ja külmetuste ravimiseks. Aastast 2013 eetrit enam apteekides ei müüda ja nii tegelevadki sellega tänapäeval vaid üksikud entusiastid. 

Taavi Libe kohtub Aivoga, kellel on kivihütti varutud kastideviisi hinnalist kraami. Mehe sõnul tuleb laadung Euroopast ja need, kes ostavad laatadele, ostavad peamiselt pudelikaupa. Need, kes tellivad ise telefoniteel, võtavad lausa kastidega.

Eetrit nuusutades torkab koheselt ninna äärmiselt intensiivne lõhn. Eeter on ühtlasi tuleohtlik materjal, seega ümber tuleb sellega käia ettevaatlikult.

Aivo kirjeldab, kuidas tundis kord endal nohu tekkivat. Profülaktika mõttes võttis mees kaks väikest pitsi eetrit ja hommikul tundis end juba täiesti tervena. "Väidetavalt puhastab see organismi, aga eks seal peab veidi usku endal ka juures olema," sõnab ta.

Ka Taavi proovib eetrit sügavamalt nuusutada, mille peale lähevad tema silmad märjaks ja laubale tekib kerge higikirme.

Kuigi eetrit saab tarbida ka kerge joobe tekitamiseks, pole see siiski mõistlik – juues pole see eriline maitseelamus ja joove kaob kiirelt.

Lugu salajasest eetriärist juba täna õhtul saates "Märgatud Eestis" kell 20 TV3s!

Kommentaarid puuduvad