“Laseri” dokumentaal! Elu uljas EKRE mullis: kas rukkilill on kaaperdatud?

uudised.ee

Juba homme õhtul stardib "Laseri" uus hooaeg, mis algab erisaatega Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast. Dokumentaal uurib, kuidas tehnoloogia abil pandi suur osa Eestist uskuma, et keerulistele probleemidele on olemas lihtsad ja ainuõiged vastused.

"Kaaperdamine on see, mida fašistlikud riigijuhid teevad," ütleb Eesti esifeminist Nika Kalantar. "Elu uljas EKRE mullis" on dokumentaal sellest, kuidas konservatiivsed sõnumid ei levi enam ammu vaid plakatitel, vaid mängivad meie alateadvusega. "Rukkilill on kaaperdatud," lisab Nika, et EKRE üritab öelda, et nad teevad seda kõike maa ja rahva jaoks maalides enesest tõeliselt patriootliku pildi. Paraku see nii ei ole.

Ühelt poolt on see imetlusväärne kui võimsa meediaimpeeriumi on EKRE suutnud püsti panna, kuid teisalt on see ka hirmutav. Ühiskond on lõhestunud ja oma seisukohtade kaitsmisel minnakse vägivallani välja – esineb nii ähvardamist, mõnitamist kui küberkiusu. 

"Kui te küsite, kuidas sellele kõigel on seos Laseriga, mille juhtmõtteks on olla teejuhiks parema maailma poole, siis ma pean aus olema – ka meil endil tekitas
see väga suurt küsimust, miks me sellest praegu räägime," sõnab saatejuht Marii Karell ning lisab: "Tegelikult on asi väga lihtne: parem maailm tähendab võrdseid õiguseid kõigile. Alustades elementaarsest naiste ja meeste võrdõiguslikkusest."

"Laseri" uue hooaja erisaade "Elu uljas EKRE mullis" on eetris homme õhtul, kell 20.30 TV3s!

Juba homme õhtul stardib “Laseri” uus hooaeg, mis algab erisaatega Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast. Dokumentaal uurib, kuidas tehnoloogia abil pandi suur osa Eestist uskuma, et keerulistele probleemidele on olemas lihtsad ja ainuõiged vastused.

“Kaaperdamine on see, mida fašistlikud riigijuhid teevad,” ütleb Eesti esifeminist Nika Kalantar. “Elu uljas EKRE mullis” on dokumentaal sellest, kuidas konservatiivsed sõnumid ei levi enam ammu vaid plakatitel, vaid mängivad meie alateadvusega. “Rukkilill on kaaperdatud,” lisab Nika, et EKRE üritab öelda, et nad teevad seda kõike maa ja rahva jaoks maalides enesest tõeliselt patriootliku pildi. Paraku see nii ei ole.

Ühelt poolt on see imetlusväärne kui võimsa meediaimpeeriumi on EKRE suutnud püsti panna, kuid teisalt on see ka hirmutav. Ühiskond on lõhestunud ja oma seisukohtade kaitsmisel minnakse vägivallani välja – esineb nii ähvardamist, mõnitamist kui küberkiusu. 

“Kui te küsite, kuidas sellele kõigel on seos Laseriga, mille juhtmõtteks on olla teejuhiks parema maailma poole, siis ma pean aus olema – ka meil endil tekitas
see väga suurt küsimust, miks me sellest praegu räägime,” sõnab saatejuht Marii Karell ning lisab: “Tegelikult on asi väga lihtne: parem maailm tähendab võrdseid õiguseid kõigile. Alustades elementaarsest naiste ja meeste võrdõiguslikkusest.”

“Laseri” uue hooaja erisaade “Elu uljas EKRE mullis” on eetris homme õhtul, kell 20.30 TV3s!

Kommentaarid puuduvad