“Eestimaa uhkuse” žürii esinaine Epp Maria Kokamägi: sel aastal pöörame tähelepanu ka loomadele

uudised.ee

Kunstnik Epp Maria Kokamägi on tänavuse "Eestimaa uhkuse" žürii esinaine, kes rääkis Star FMi hommikuprogrammis oma idüllilisest maaelust Pärnumaal, loomingust ja sellest, kui keeruline on tegelikult seesuguse ürituse žüriis olla ning otsuseid teha.

Epp Maria veedab pakaselisi päevi oma Pärnumaa kodus, kus hommikud algavad tassi kohviga, millele lisab maitset moodne sojapiimavaht. Praeguses eluperioodis naudib kunstnik maal elamist väga ja tõdeb, et tänu loomingulisele tööle koroonaaeg teda palju mõjutanud pole. Kindlasti ei ole Kokamägi see kunstnik, keda inspireerivad rasked ajad. "Ma olen alati seisnud sellel positiivsel elu poolel ja seda kajastunud," ütleb Epp Maria, kes on praktiliselt terve elu töötanud oma koduses ateljees. "Psüühiliselt on see muidugi kurnav kui kuulata iga päev neid arve ja õnnetust, mis meid ümbritseb," lisab ta, kuid tõdeb, et tema püüab sellegipoolest positiivset meelt hoida.

Helgust loob ka sel pühapäeval eetrisse jõudev "Eestimaa uhkuse" gala, kus tunnustatakse vaprate tegude eest tublisid inimesi. "Žürii töö on alati raske," tõdeb žürii esimees Epp Maria ja ütleb, et neile laekus üle neljakümne loo, mille seast tuli välja valida vaid kümme.  "Lõpuks sai see kümme küll südamevaluga kokku pandud," kuid kõik laekunud lood olid väga südamlikud ja tänuväärsed.

Epp Maria tunnustab ka kõiki neid, kes üldse võtsid heaks kirjutada inimeste kangelastegudest. 

Sel aastal on "Eestimaa uhkuse" gala natuke teistmoodi, sest tähelepanu pööratakse ka loomadele. "Kui inimesel on empaatia endast nõrgema vastu, siis on tal ka empaatia teise inimese vastu," sõnab kunstnik, et loomad on inimese elus väga tähtsal kohal.

"Eestimaa uhkuse" gala on eetris pühapäeval kell 19.30!

Kuula täispikka intervjuud Star FMi kodulehelt SIIT!

Kommentaarid puuduvad