Merle Palmiste värvikast rollist: bordellipidajast proua Kuke amet pole lihtne!

uudised.ee

Alates tänasest on TV3 esmaspäevaõhtutes Mart Sanderi suurejooneline ajalooline põnevusdraama „Naiste sõda". Näitlejanna Merle Palmiste tunnustab sarja valmimisse panustatud tööd ja aega ning märgib, et tema kehastatava proua Kuke amet pole just lihtsate killast.

Merle Palmistest saab „Naiste sõjas“ bordellipidajast proua Kukk – tark ja elukogenud naine, kes püüab ülikeerulistes ja muutuvates oludes nii ise kui ka oma ärile mõeldes ellu jääda. „Proua Kuke amet pole lihtne,“ märkis Palmiste tänases Star FM Hommikuprogrammis, kus ta avas ka sarja uue hooaja süžeeliine. „See aeg, millest Mart Sanderi sari jutustab, on ränk, muutes ka kõiki tegelasi, kes varasemast tuttavad,“ selgitas ta. Merle Palmiste kirjeldas ka, kui eriline ja aeganõudev protsess on ajaloolise sarja loomine, et kõik ekraanil ajastutruu ja suurepärane välja näeks: „Grimmitoas ja kostüümide sättimisega-vahetamisega läheb tunde,“ ütles ta.

„Naiste sõja“ avalugu viib vaataja 1940.aasta vana-aasta õhtusse, mis on jäänud kultuurilukku väga süngena. Estonia teatris algama pidanud opereti „Nahkhiir" esietendus peatati pärast avamängu, sest otse lavalt küüditati ära noor primadonna Gerda Murre ning alguse said kõiki vapustanud sündmused.

„Naiste sõja“ hooajas teevad kaasa paljud nimekad külalisnäitlejad: Ott Lepland, Eve Kivi, Väino Puura, Veikko Täär, Kaisa Selde, Toomas Kolk. Uutest tegelastest näeb debütant Britt Kõrsmaad ja Ain Mäeotsa. Ajaloolistest karakteritest näiteks Georg Otsa, Raimond Valgret ja Valter Ojakääru, aga ka Eestit väisanud tulevast president John F. Kennedyt ning James Bondi prototüüpi ehk Inglise luuraja-kirjanikku Graham Greene'i.

„Naiste sõda“ alustab TV3s täna kell 21.30. „Duubel: Õhtune vahetus“ kutsub täna stuudiosse Mart Sanderi, et „Naiste sõja“ alguse puhul juttu puhuda.

Vaata, mida rääkis Merle Palmiste raadiole Star FM SIIT!

Lisainfot John F. Kennedy armukest kehastava Britt Kõrsmaa kohta leiad SIIT!

Meenuta, kuidas kulges sarja võtteperiood!

Kommentaarid puuduvad