Kaja Kallase riidekapist leiab kostüümi aastast 1973: panin uue voodri ja kannan edasi

uudised.ee

Raadio Star FM hommikuprogrammis oli täna väga eriline külaline: peaminister Kaja Kallas. Juttu tuli nii tema pingelisest tööst ja töökoormusest, mille järele igatseb ta praegu kõige enam ja kuidas ikkagi Eesti riik suudab seljatada koroonaviiruse. 

Telefoniintervjuu toimus küll varajasel hommikutunnil, ent Kaja oli selleks hetkeks juba ammu tööpostil ja tunnistab, et peab praeguses olukorras sisuliselt 24/7 töölainel olema. "Paraku on väga karmid ajad, koguaeg tuleb jälgida sõnumeid ja tuleb ka kiiresti reageerida," kinnitab ta ning lisab, et kuigi telefoni ta väljalülitada ei tohi, on lootus siiski laupäeval kõnesid vähem saada. "Ma olen üritanud hoida nii, et nädalavahetusel saan ma olla ka koos perega, selleks et läbi ei põleks."

Peaministri roll on äärmiselt esinduslik ja see eeldab ka korrektset ning viisakat väljanägemist, nii et kui kõik teised kannavad kodukontoris dressipükse, peab Kaja ikkagi tööd tehes särama mõnes kostüümis. Seoses sellega on tal rääkida humoorikas lugu. "Minu laps, kui ta oli väiksem, ütles alati, et kui mul on juuksed krunnis, siis ma olen emme. Aga kui mul on juuksed lahti, siis ma olen Kaja Kallas," naerab ta ja lisab, et nädalavahetusel võtab ta siiski riietuse ja väljanägemise osas vabamalt. 

Nii nagu ka ilmselt kõik teised eesti elanikud unistab peaminister tavaellu naasemisest: sõpradega muretult koosviibimine, maski mittekandmine, kontsertidel ja teatris käimine jne. Küll aga tunnistab Kaja, et suurem asi ostleja ta ei ole. "Mulle pole kunagi meeldinud käia poodides ja see on mul suur mure. Mul on siiamaani kapis riided, mida ma kandsin keskkoolis ja need töötavad siiamaani. Kusjuures, mul on ka ema kostüümid 1973. aastast, millele ma lasin uue voodri panna ja millega ma ka käin," tõdeb ta. Kaja nendib, et ka e-poes ostlemine pole tema jaoks eriline meelistegevus, aga näiteks meeldib talle tutvuda just Eesti disainerite loomingutega ja neid toetab ta meelsasti.

Koroonaajale vastavalt on ka valitsus teinud oma töökorralduses muudatusi ja enamus on kupatatud kodukontoritesse - valitsuse istungid toimuvad videosilla vahendusel. Seoses sellega on ettetulnud ka mitmeid humoorikaid hetki, kui näiteks mõni osaline on unustanud mikrofoni sisse, nii et taustahelid kanduvad üle või kui keegi unustab kaamera väljalülitada ja teeb hoopis trenni koosoleku ajal. "Lisaks on huvitav vaadata, kuidas erinevates kodudes taustad on, sest ega kõikide kolleegide kodudesse ju muidu ei pääse!"

Keset kriisi peaministriks saada pole sugugi kergete killast ja Kaja tunnistab ausalt, et see peab olema üks hullemaid aegu riigipeaks saamiseks. "Kõik asjad on üsna keerulises seisus ja kui me vaatame riigi rahanduslikku olukorda, koroona olukorda, majanduse olukorda - on erakordselt rasked ajad," tõdeb Kaja. 

Millal aga saame me naaseda tavaellu ja ilma mureta koos pereliikmete ja sõpradega aega veeta? "See sõltub sellest, et me kõik oleksime oma urgudes ja hoiaksime üksteisest eemale, vähendaksime kokkupuuteid, püsiksime kodus, sest siis saab nakatumisahelaid läbilõigata. Teiseks sõltub see sellest, kui kiiresti me suudame inimesi vaktsineerida ja riski alt välja tuua. Kokku on tellitud 4,6 miljonit doosi. Kui inimesed võtavad hoiaku, et nad lasevad end vaktsineerida, siis peaks tekkima olukord, et me saame jälle vabamalt elada," on Kaja lootusrikas ning lisab, et ka juba kevad-suvine aeg võiks tuua leevendust. 

Kuula intervjuud peaministriga raadio Star FMi hommikuprogrammist järgi siit!

Kommentaarid puuduvad