Mihkel Raud: päeva esimene pool on mul väga hea olla, aga kella kolmest kisub nukraks

uudised.ee

Muusik, kirjanik ja saatejuht resideerub praegu Eestimaa pinnal, kuid sõidab aeg-ajalt nädalavahetusteti 48 tunniks Ameerikasse pere juurde. Selline elustiil mõjub kurnavalt ja selleks, et olla oma pere jaoks rõõmus ja rõõsa on Mihklil omad abivahendid.

Pikalt magamata olemine jätab kehale ja enesetundele oma jälje, kuid Mihkel proovib viga parandada ning unetunnid mööduvad tal tihti lennukis. See on Raua sõnul võimalik ainult väikeste "abimeestega". "See on küll asi, mida peaks kuulma oma perearsti käest, aga põhimõtteliselt on ka täitsa päevasel ajal magama võimalik jääda," kirjeldab Raud taskuhäälingus "Mariiga õnnest", kus paljastab, et tarvitab unerohtusid.

Unearst Heisl Vaheri sõnul mõjuvad unerohud nagu Zolpidem ja Zopiclone, mis Eestis valdavalt tavaelanikkonnas kasutusel on, pikas perioodis ajule laastavalt: need sõidavad nagu buldooseriga ajust üle. 

Kõrvalmõjusid on tundnud ka Raud. “Eestis müüdavate unerohtude häda on see, et mina tajun tema kohalolekut organismis veel terve järgmise päeva. Jutt sellest, kuidas on väga raske olla värske ja äge, on tõsi. Päeva esimene pool, kui ma ärkan kell pool viis, on mul väga hea olla, aga kuskil kella kolmest kisub nukraks," kirjeldab mees ja lisab, et oma mõju tema väsimusele avaldub ka ajavahes, kuid ta saab hakkama.

Kuula täispikka saadet SIIT!

Kommentaarid puuduvad