Tõnis Niinemets ja Märt Pius toovad suvel lavale dopingust rääkiva teatrietenduse

uudised.ee

Sel suvel jõuab teatripubliku ette tempokas kaasaegne lavastus "Ujuja" Ameerika noorema põlvkonna näitekirjanikult Lucas Hnathilt, kus teeb oma lavastajadebüüdi näitleja Märt Pius ning nimiosas astub üles Tõnis Niinemets, vahendab BNS.

Näidend "Ujuja" annab huvitava ja väga inimliku sissevaate dopinguteemasse – kuidas see mõjutab eri osapooli nii spordis kui elus, puudutades kõigile mõistetavaid elulisi tahke, mida ajaleheveergudel tavaliselt ei näe.   

"Ujuja“ on kaugel muljest, justkui oleks doping üks äge asi. „Minu meelest on see teema selles näidendis päriselt targalt läbi vaieldud. Mis see doping on, mida ta annab ja mida ta teeb. Mis on head ja vead. Ning mida ta inimeste ja inimsuhetega teeb. Samas, et kui lavastajana näen ma tükis kui sellises üsna palju koomikat, siis minu tipptasemel ujumisega tegeleda üritanud vennapoeg seevastu hoopis traagikat. Noore sportlase seisukohast on see tükk väga kurb,“ rääkis Märt Pius. 

Lava- ja valguskunstnikuna astub üles Eesti praegu nõutuim lavatagune jõud Kristjan Suits. Koomikat ja mõtteainet pakkuva spordiloo on tõlkinud Kinoteatri dramaturg ja endine noorsportlane Paavo Piik.  

Etendused toimuvad 18., 19., 20., 21., 24., 25., 26., 27., 28., 29., 30. juulil ja 1., 2., 3. augustil algusega kell 19 Sakala 3 teatrimajas.

Kommentaarid puuduvad