Estoonlased peavad Aivar Mäe ahistamisskandaali asjaolusid segaseks: üks väga tugev juht on pikali löödud

Duubel

Möödunud suvel tulid Rahvusooper Estonia mitu naistöötajat välja väidetega, et Estonia juht Aivar Mäe on neid alandanud ja seksuaalselt ahistanud. Veebruari keskel aga tühistas Harju maakohus Aivar Mäele määratud 400-eurose trahvi seksuaalse ahistamise eest. Kohus ei tuvastanud, et Mäe teod oleksid olnud kannatanu tahte vastased ja tema käitumise tagajärjeks oleks olnud kannatanu inimväärikuse alandamine. "Duubli" stuudios on teemat kommenteerimas ooperisolistid Angelika Mikk ja Juuli Lill ning balletiartist Seili Loorits-Kämbre.

Juuli Lill kirjeldab endist kolleegi Lisannat kui väga säravat ja rõõmsameelset noort inimest ning temal on süüdistuste osas oma teooria. "Kuna olen ka ise 21-aastase lapse ema, olen näinud, millised on sellises vanuses inimesed – nad ongi veel natuke lapseohtu, tüdrukud korraldavad arutelusid ja mõtlevad skeeme, kuidas ühte või teist plaani läbi viia. Ma kardan, et ka selle juhtumi ajendatud sellest, et ajakirjanik (Eesti Ekspressi ajakirjanik Grete Lehepuu - toim.) oli ühtasi tema sõbranna ja tõenäoliselt tehti mingisugune plaan. See tundus justkui tüdrukute kättemaksuna. Mingi konflikt nende vahel seal oli ja mõeldi kätte maksta. See on minu pakkumine."

Vaata, mida arvab avaldatud tantsuvideost kehakeele-ekspert Ülli Kukumägi:

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11484503[/embed]

Kommentaarid puuduvad