Suured õnnesoovid! Legendaarne Ita Ever tähistab oma 90. sünnipäeva

uudised.ee

Täna, 1. aprillil tähistab Eesti teatri grand old lady Ita Ever oma 90. sünnipäeva! 

“Oma südameasjades on Ita diskreetne. Ta ei näita kriise välja, mis ei tähenda, et neid ei olnud,” räägib teleprodutsent Toomas Kirss, keda seob Itaga mitmekümneaastane töö- ja sõprussuhe. 

“Armastust ei saa nõuda. Rahva jäägitu pühendumine Itale seisneb lihtsas tões – Ita on nagu parim arst. Ta suhtub rollidesse võrdselt, nagu arsti jaoks ei ole patsientidel vahet. Ita jaoks on teater, seriaal ja film võrdsed,” räägib Kirss. “Nii nagu arst ei saa endale lubada suhtumist, et selle Paide mehe pimesoole võtame möödaminnes välja, aga kui Jüri Mõis haiglasse saabub, tellime noad Šveitsist ja dekoreerime palati. Ital ei olnud nii, et mõne rolli laseme üle jala ja teeme haltuurat. Ta ei ole seda teinud. Ta suhtub oma töösse nii tõsiselt, ja see on tema kordumatuse võti, mida rahvas kõrgelt hindab.”

Refereeritud täispikka artiklit loe Kroonikast.

Ita Ever õppis aastatel 1950–1953 Moskvas GITIS-e Eesti stuudios. Alates 1953. aastast on ta Eesti Draamateatri näitleja.

Kommentaarid puuduvad