Maire Aunaste pöördus rahva poole: olen viimaste päevade Eesti elu kõige suurem antikangelane

uudised.ee

Teisipäeval 2,5-promillise joobega autoroolist tabatud teleajakirjanik Maire Aunaste tegi tänases "Ringvaate" otse-eetris telepöördumise.

"Tere õhtust! Mina olen Maire Aunaste ja ma olen viimaste päevade Eesti elu kõige suurem antikangelane. Põhjuseks olen ainult mina ise. Muidugi ma tahan vabandada ja ma vabandan ka. Enne seda ütlen veel, et mul on erakordselt piinlik iseenda pärast. Rohkem ei saa ükski inimene pettuda, kui ta pettub iseendas. Pärast paari klaasi džinn-toonikut ei ole vaja hüpata autosse ja mõelda, et sinuga midagi ei juhtu. Miks ei juhtu? Juhtub küll, sa tõmbad kogu oma eelnevale elule kriipsu peale. Olen "Ringvaates", sest ERR, kus olen töötanud üle 20 aasta, kutsus mind siia ja andis mulle võimaluse. Ma vabandan kõikide nende tuhandete inimeste ees, kes on mu saateid vaadanud, mu lugusid lugenud, ja vabandan nende ees, kes on minu lähedased, minu sõbrad, minu toetajad, ja ka nende ees, kellel on olnud elus samasugune saatuslik viga, aga neile pole seda võimalust antud, et kutsutakse mingisse väga vaadatavasse saatesse ja nad saaksid oma loo rääkida. Mul tõesti on hinges piinlikkustunne, kahetsen ja et nii naiivseid ja rumalaid otsuseid üks nii vana inimene ikka veel teeb. Seda ma võin aga küll lubada, et sellel teemal ma räägin elus viimast korda," sõnas Aunaste.

Marko Reikopil oli küll plaan Mairega intervjuu teha, kuid Aunaste praegune tööandja seda ei lubanud.

 

Tartu maakohus kinnitas täna karistusleppe, mille kohaselt mõisteti Maire Aunastele teisipäeval toimunud alkoholijoobes autojuhtimise eest tingimisi vangistus. Kohus karistas Aunastet tingimisi kuue kuu pikkuse vangistusega, võttes temalt kolmeks kuuks juhimisõiguse ning määrates talle ka üheaastase katseaja.

Kommentaarid puuduvad