Noored filmisõbrad on oodatud valima parimat Euroopa noortefilmi

uudised.ee

Euroopa Filmiakadeemia (EFA) kutsub 12-14-aastaseid noori valima Euroopa parimat noortefilmi, kirjutab BNS.

Auhinda antakse välja juba kümnendat korda. Koos 37 Euroopa riigi noortega saavad kuuendat korda oma valiku teha ka Eesti filmisõbrad. Kolm nomineeritud filmi on vaadatavad internetis ja arutelud filmide teemal toimuvad veebikaamerate vahendusel. Euroopa noortežüriide lemmikfilmile antakse EFA Noore Publiku Auhind üle 25. aprillil.

EFA Noore Publiku Auhinnale kandideerivad filmid on välja valinud laste- ja noortefilmide festivalide korraldajad ja varasematel aastatel noortežüriis osalenud. Finaali jõudsid kolm väga eripalgelist linateost: Itaalia tuntud lasteloo ekraniseering "Pinocchio" on palju kiita saanud oma kostüümide, grimmi ja kujunduse eest, Norra perefilm "Üle piiri" põhineb tuntud lastekirjaniku Maja Lunde raamatul, milles vaprad lapsed peavad sõja ajal põgenema Rootsi, ning Iirimaal valminud animafilmi "Wolfwalkers" peategelasteks on kaks tüdrukut ja hundikari.

Kui varasematel aastal on Eesti noortežürii kogunenud kinosaali ja üritus on olnud Tallinna-keskne, siis veebiversioonis toimuv filmipäev pakub osalemisrõõmu kogu Eesti noortele. 12-14-aastased filmihuvilised, kes soovivad žüriisse kuuluda, peavad 21. - 24. aprillil ära vaatama kolm nomineeritud filmi ja osalema 25. aprillil žürii arutelus. Noori juhendab ja arutelu veab Just Filmi festivali programmijuht Mikk Granström. Pärast filmide vaatamist lüüakse kokku kõigi Euroopa žüriiliikmete otsused ning selgub EFA Noore Publiku Auhinna laureaat. Ülekannet auhinnatseremoonialt näeb 25. aprillil aadressil https://yaa-efa.eu. 

EFA Noore Publiku Auhind kuulub Euroopa Filmiakadeemia ametlike auhindade hulka. Selle valimist korraldavad Euroopa Filmiakadeemia ja EFA Productions, toetajaks on Mitteldeutsche Medienförderung. Eestis korraldab EFA Noore Publiku Auhinna filmipäeva MTÜ Filmiõpe, toetavad Eesti Kultuurkapital ja Tallinna Haridusamet. Koostööpartneriks on PÖFFi Noorte- ja Lastefilmide Festival Just Film.

Noortežüriis osalemiseks tuleb 12. aprilliks saata aadressile [email protected] oma nimi, sünnikuupäev, meiliaadress ja koduasula ning kooli nimi. Žüriisse on oodatud 12-14-aastased noored, kes on valmis vaatama ära kõik kandideerivad filmid ja osalema aruteludel. Üritus on kõigile registreeritud osalejatele tasuta.

Rohkem infot registreerimise kohta saab PÖFF-i Just filmide lehelt.

Kommentaarid puuduvad