Sirje Potisepp parimate toiduainete valimisest: žüriis on ka ajakirjanikke ja riigiametnikke

Duubel

Millised on 2021. aasta parimad toiduained? "Duubel" küsis seda Eesti Toiduliidu juhilt Sirje Potisepalt, kes rääkis nii valimisprotsessist kui ka sellest, et magustoidud võivad tervislikud olla.

Eesti toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul oli konkursil meeldivalt palju tooteid. “Konkurents oli tihe, kokku 181 toodet. Kõige tihedam rebimine oli lihatoodete kategoorias, sest tootearendust tehakse palju ja seega on huvitavaid tooteid. Eestlased on ju grillirahvas. Tihe konkurents oli ka magustoitude- ja piimatoodete kategoorias,” kommenteeris Potisepp.  

Saatekülaline tutvustas ka hindamisprotsessi ja tõdes, et tegemist on oma ala spetsialistidega: ”sellel aastal oli hindmiskomisjoni koosseisu kokku tõmmatud ja jälgiti turvanõudeid. Hindajad on oma ala eksperdid, sealhulgas oli ka ajakirjanikke ja riigiametnikke. Seega on tegemist laiapõhjalise, aga sektoriga seotud žüriiga.”

Otsestuudios tehti lahti Balbiino Be Beautiful mustasõstrasorbett vanillijäätisega, mis sai konkursil nomineeritud. ”See on ilus ja tervislik toode, vaid 94 kilokalorit,” lisas naine.

Kuidas parimad tooted selguvad? ” Žüriil on kindel metoodika, hinnatakse lõhna, maitset, tekstuuri, pakendit, uuenduslikkust, tervislikkust, toote koostist ja ka müüki. Hindajad läbivad lühikoolituse,” tutvustas Potisepp.

Vaata täispikka intervjuud videost!

Millised on 2021. aasta parimad toiduained? “Duubel” küsis seda Eesti Toiduliidu juhilt Sirje Potisepalt, kes rääkis nii valimisprotsessist kui ka sellest, et magustoidud võivad tervislikud olla.

Eesti toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul oli konkursil meeldivalt palju tooteid. “Konkurents oli tihe, kokku 181 toodet. Kõige tihedam rebimine oli lihatoodete kategoorias, sest tootearendust tehakse palju ja seega on huvitavaid tooteid. Eestlased on ju grillirahvas. Tihe konkurents oli ka magustoitude- ja piimatoodete kategoorias,” kommenteeris Potisepp.  

Saatekülaline tutvustas ka hindamisprotsessi ja tõdes, et tegemist on oma ala spetsialistidega: ”sellel aastal oli hindmiskomisjoni koosseisu kokku tõmmatud ja jälgiti turvanõudeid. Hindajad on oma ala eksperdid, sealhulgas oli ka ajakirjanikke ja riigiametnikke. Seega on tegemist laiapõhjalise, aga sektoriga seotud žüriiga.”

Otsestuudios tehti lahti Balbiino Be Beautiful mustasõstrasorbett vanillijäätisega, mis sai konkursil nomineeritud. ”See on ilus ja tervislik toode, vaid 94 kilokalorit,” lisas naine.

Kuidas parimad tooted selguvad? ” Žüriil on kindel metoodika, hinnatakse lõhna, maitset, tekstuuri, pakendit, uuenduslikkust, tervislikkust, toote koostist ja ka müüki. Hindajad läbivad lühikoolituse,” tutvustas Potisepp.

Vaata täispikka intervjuud videost!

Kommentaarid puuduvad