Taavi Libe: kahju, et minu tegevust nimetatakse macho-ühiskonna kultiveerimiseks

uudised.ee

Saatejuht Taavi Libe sattus ootamatult naisõiguslaste algatatud teema keskmesse kui tema ja teiste meessoost saatejuhtide tegemisi kirjeldati foorumis kui macho-ühiskonna kultiveerimist. 

Eestis on mitmeid ühinguid, kes seisavad naiste õiguste eest. Neist tuntuimad sotsiaalmeedias Feministeerium, Virginia Woolf sind ei karda ja värskeim Naiskond. Viimase eestvedaja Katrin Paulus tegigi märtsi lõpus intrigeeriva postituse, milles heitis ERRile ette, et päevakajalisi saateid nii teles kui raadios veavad valdavalt mehed. Saadetes nagu "Rahva teenrid", "Esimene stuudio", "Olukorrast riigis", "Samost ja Sildam" ning ka Taavi Libe ja Robin Juhkentali uues saates "R2 Pulss" naissaatejuhte ei näe.

"ERR jätkab poliitikat, et asju arutavad pigem ikka mehed," on kirjutatud ironiseerivalt mitmeid kuvatõmmiseid sisaldava postituse juurde. Sinna on lisatud ka teemaviited #meesteabmismeesteeb #ärakaaguta.

Teema osas avaldas arvamust ka tippajakirjanik ja riigikogulane Marianne Mikko, kes kirjutas: "Maksumaksjana protestin macho-ühiskonna kultiveerimise vastu!"

See kommentaar mõjus aga häirivalt Taavi Libele. "Ma olen töötanud raadioreporteri, -toimetaja, -saatejuhina 11 aastat. Kuus aastat olen Tallinna Ülikoolis andnud kursust raadioajakirjanduse žanritest, mis praeguse õppekava põhjal on vähemalt bakalaureuseastmes ainus raadioaine. Mul on kahju, kui endine tippajakirjanik peab minu tegevust saatejuhina machoühiskonna kultiveerimiseks," kirjutas Libe vastu.


Foto: Facebook

Teiste kommenteerijate seas leidus inimesi, kes peavad Taavi tööst ja tegemistest lugu ning soovitavad tal Mikko arvamusest mitte välja teha. Feministlik grupp ise rõhutab, et kõige olulisem on naistele pakkuda meestega samaväärseid võimalusi.

 

Kommentaarid puuduvad