Marii Karell: kui sa aastal 2021 ei ole mõelnud, kuidas su idee säästab keskkonda, ei ole sel tulevikku

uudised.ee

Täna oli raadio Star FM hommikuprogrami külaliseks ei keegi muu kui Marii Karell, kellega räägiti tulevastest miljonäridest ehk "Ajujahi" uuest hooajast, mis parasjagu TV3 ekraanil jookseb. 

Marii loodab väga, et ka sellest hooajast võrsub vägagi edukaid ettevõtjaid ja toob näiteks Bolti (kunagi Transferwise), mille asutajad Markus ja Martin Villig alustasid samuti "Ajujahist". Samamoodi ka näiteks ettevõte Click & Grow, mis on tuntud automaatse taimekasvatussüsteemi poolest. Marii kinnitusel kandideerib igal aastal üle 300 ettevõtja, kes kõik loodavad oma ideega tähesära saavutada.

"Sel aastal on meil üks tulevikkuvaatav idee - RUEX tahab luua elektriautode taristut. Kuna Euroopa Liit on võtnud eesmärgi minna kliimaneutraalseks, siis nemad tahavadki neid platvorme ühendada," kirjeldab Marii üht ideed, mis küll praegu võib tunduda ulmeline, ent lähitulevikus võib see oma kasulikkust näidata.

Teise ideena tuli juttu ettevõttest nimega Fudler, kelle eesmärgiks on müüa restoranides ülejäänud päevapraade kõigile soovijatele soodsama hinnaga. "See toimib nii, et kui inimene vaatab, ahhaa kuskil jäi kaks päevapraadi üle, siis ta sõidab ise neile järgi sinna," selgitab Marii.

Üha enam tõstab pead keskkonnasäästlikkus- ja sõbralikkus ning teema on äärmiselt oluline ka selle aasta "Ajujahis". "Ma ise arvan, et kui sa aastal 2021 hakkad mingit äri tegema ja sa ei ole mõelnud selle peale, kuidas see säästaks keskkonda, siis sellel ei ole pikas perspektiivis väga suurt tulevikku. Siin on juba osad pangad teatanud, et nad ei anna laenu ettevõtetele, mis on liiga saastavad ja ei suuda oma rohelist plaani näidata. Tänapäeva noorte seas populaarseks saada, ilma et sa oled mõelnud, kuidas me tahame siin kaunil planeedil edasi elada, ei ole võimalik," kinnitab Marii.

Pille sõnul liigub Marii kohta kuulujutt, et ta olevat võtteplatsil hakanud nõusid puruks loopima. "Ma arvan, et see tegelikult koroonatingimustes on täitsa tavaline. Selle idee taga on ka järjekordne "Ajujahi" võistkond, kes ütleb, et niimoodi on võimalik stressi maandada. Teine asi, mis nad palusid, oli pesapallikurikaga purustada televiisor," naerab Marii, et tema näiline vihapurse polnud sugugi tingitud tema emotsioonidest.

Õnnega pole Marii sõnul parimate ideede hulka sattumisel mitte mingit pistmist. "Kõige olulisem on hea meeskond. Et sa suudad oma ideed kaitsta ja žüriile näidata, et sul on pädevust seda ellu viia," sõnab ta.

"Ajujaht" on TV3 eetris juba täna kell 20.00!

Kuula intervjuud raadio Star FM hommikuprogrammist järgi siit!

Kommentaarid puuduvad