Vabamu kogub taasiseseisvumisaja peopilte 

uudised.ee

20. augustil möödub 30 aastat Eesti iseseisvuse taastamisest ning selle erilise hetke tähistamiseks soovib Vabamu kokku panna rändnäituse, mille tarvis kogutakse inimestelt fotosid taasiseseisvumisaja rõõmsatest hetkedest. 

“Vabana veedetud 30 eriilmelist aastat on möödunud, kuid mälestused pidudest, tähistamistest ja erinevatest traditsioonidest on alles ning väärivad säilitamist meie järeltulevatele põlvedele. Üks foto räägib rohkem kui 1000 sõna ja just fotode kaudu saame järgmistele põlvedele anda edasi teadmisi ja tunnetust esimeste taasiseseisvumisaastate elust ja kommetest, ühistest rõõmuhetkedest ning jagatud emotsioonidest,” ütles Vabamu tegevjuht Keiu Telve. 

Aktsioonist võivad osa võtta kõik huvilised ning oodatud on fotod väga erinevatest sündmustest viimase 30 aasta jooksul.   

“Meile võib saata jäädvustusi perepidudest, katsikutest, kogukonnaga koos tähistatud jaanipäevadest, aastavahetustest, pulmadest, juubelitest, külapäevadest, koolilõpetamistest, rebaste ristimistest, riigipühade tähistamisest jne. Kogutud fotodest tehakse valik ning neid näidatakse Vabamu suvisel rändnäitusel, mis hakkab külastama Eestimaa erinevaid paiku. Pärast rändnäituse lõppu talletatakse saadetud fotod Vabamu kogudes,” lisas Telve. 

Rändnäitus “Taasiseseisvunud Eesti: 30 aastat vabadust ja vastutust” külastab Eestis 15 sihtkohta. Kindlasti saab näha näitust Paides toimuval Arvamusfestivalil ja Avinurme tünnilaadal. Täpne näituse kulgemise graafik selgub kevade jooksul.  

Kogumisaktsioonis osalemiseks tuleb saata foto digitaalsel kujul Vabamu e-mailile [email protected]. Juurde tuleb lisada ka sündmuse kirjeldus ning pildistamise aeg ja koht.

Kommentaarid puuduvad