Kala kõlab hästi! Eesti inimesed tarbivad märkimisväärselt vähe kalatooteid

uudised.ee

“Duubli” stuudiosse on saabunud üks väga ebatavaline kass, kes otsib endale nime ja ootab selleks kõikide inimeste abi. See ebatavaline kass on nimelt maskott, kes on osa maaeluministeeriumi kampaaniast “Kala kõlab hästi!” ning lisaks on külas ka Maaeluministeeriumi nõunik Iiris Saluri.

Iiris Saluri sõnul on kampaania eesmärk panna eestlasi rohkem kala rohkem sööma ja seda tähele panema. “Me oleme küll mereriik, aga me vaatame kala rohkem kui sööme. Eestlased söövad 15 kilo kala aastas, aga seda on väga vähe. Kala on tervislik toiduaine ja rikastab meie toidulauda,” kinnitab ta.

Siinkohal nurisevad nii mõnedki inimesed, et kala söömine on lihtsalt väga kulukas ja palju rahakotisõbralikum on toituda loomalihast. Iiris sellega nõus ei ole. “Meil on argipäevakala ja pidupäevakala. Võtke näiteks kasvõi räim, praegu on räimehooaeg,” sõnab ta.

Kuidas panna lapsi kala sööma, kes seda teadugipoolest just väga ei armasta? “Mis lastele maitsevad? Kalapulgad. Tuleks üles otsida kalatoitude retseptid ja vaadata, kuivõrd lihtne on neid ise lastele teha,” õpetab Iiris.

Kampaanial on ka vahva kassimaskott, kes hakkab käima kalasündmustel, koolides ja lasteadades. Paraku puudub tal praegu nimi ja siin on igaühel võimalus omapoolne panus anda!

Paku maskotile nime siin: kalatoidud.ee/maskott

Kommentaarid puuduvad