On, mida oodata! Sügisel jõuab lavale uus ja suurejooneline koeratüdruk Lotte etendus

uudised.ee

Uue ja senisest suurejoonelisema etendusega jõuab novembris lavale taas rahva poolt palavalt armastatud Lotte. Loodetavasti on selleks ajaks pandeemia selja taga ja saab etendust nautida. Mis seiklused Lottet ees ootavad, seda uuris “Duubel” lavastaja Ain Mäeotsalt ja loo autorilt Janno Põldmalt.

Lavastaja Ain Mäeotsa sõnul pole teadaolevalt nii suurejoonelist lasteetendust varem Eestis lavale toodud. Etendus jõuab lavale sügisel ja toimub Saku Suurhallis, mis võimaldab mängida ruumi ja erinevate multimeedia lahendustega, mida teatris oleks paratamatult raske saavutada. Trupp saab olema suur ja etendus võimas.

Etenduse nimi on “Lotte ja vana õunapuu saladus”, kus koeratüdruk satub taaskord seiklustesse oma sõpradega, kui koos minnakse ühele festivalile. Loo inspiratsioon pärineb nii lavastaja kui autori enda lapsepõlvedest. Lugu mõeldi välja samm-sammult.

Lotte karakter on iseloomult üdini hea ja see annab Põldma sõnul võimaluse ehitada tegevus tema ümber. “Ta on nagu jõulupuu, kellele sa paned ehted ümber!”

Mäeots lubab ka suurtele selles etenduses päris palju äratundmisrõõmu ja võrdleb seda Pixari filmidega. “Parimal juhul laps lustib ja sa ise lustid ka,” sõnab ta.

Etenduses naaseb Lottena Gerli Padar, jänes Adalbert on Sepo Seeman, Bruno rollis astub üles Priit Strandberg ja festivali direktorit kehastab Mait Malmsten festivali direktor. Üllatuslikult selgub, et roll on antud ka ooperilauljale Elina Nechayeva, mis kirjutati just teda silmaspidades.

Kommentaarid puuduvad