Hispaanias elavad eestlased: terve rannik on Eesti inimesi täis

Duubel

Mis lisaks päikesele inimesi Hispaaniasse tõmbab ja kas elu on seal parem kui Eestis? „Duubli“ otsestuudios andsid nendele küsimustele vastuse mitu aastat Hispaanias elanud Thomas Kiilaspää ja Epp Maria Sepping.

Kiilaspää sõnul tõmbab teda kliima. "Mina olen kliimapagulane, ma ei ela Hispaanias kogu aeg. Kui Eestis on külmem, siis lähen sinna. Seda otsingut olen teinud 20 aastat, 11 aastat tagasi hakkasin otsima Hispaanias õiget kohta ja 3,5 aastat kaardistasin rannikut. +10 kraadi juures hakkan Hispaaniasse minema, eelmisel aastal käisin seal 6-7 korda. Minu elukohas on tavaline 20-21 plusskraadi," rääkis mees.  

Sepping ütles, et Hispaania on tema jaoks ideaalne koht: "Tahtsin sooja saada ja Hispaania on Euroopa liidus. Minu jaoks on tähtsad hea kliima, tuul, päike ja rõõmsad inimesed. Olin 23, kui sinna läksin. Terve rannik on Eesti inimesi täis ja ka idarannikul on palju eestlasi." 

Saatekülalised andsid ka mõned head soovitused. "Idarannikul on üürihinnad odavamad. Igaüks võib Hispaaniasse elama minna, aga residendiks peab registreeruma - pead tõestama, et suudad riigis ennast üleval pidada. Tõendada saab töölepinguga, pensionärid pensioniga või teatud summaga pangakontol," ütlesid Kiilaspää ja Sepping. 

Millised on Hispaania erinevused võrreldes Eestiga? "Pangakonto avamine ei ole Hispaanias lihtne, vaid teatud pankades saavad eestlased konto avada. See võib võtta mitu päeva. Hispaanias on astmeline tulumaksusüsteem, madalama sissetulekuga inimestel on seega soodsam. Rahakoti paksendes maksud suurenevad," lisas Sepping. 

 

Kommentaarid puuduvad