Hullumeelne plaan! Tõnis Milling läheb jalgratta seljas ümbermaailma reisile

uudised.ee

Raadio Star FM hommikuprogrammis oli külas Tõnis Milling, kellelt uuriti, miks ometi läheb ta täiesti üksi jalgrattaga ümbermaailma reisile.

Andres Puusepp nimetas Tõnist hulluks, sest mees kavatseb aastaks ajaks Eestimaa tolmu jalgelt pühkida ning põrutab rattaga reisile. “Mul ei ole sihti – ma hakkan kodu poole liikuma ümber maakera. Mul on kogu kodu kaasas, mul on telk kaasas – kui ma ära väsin, otsin metsatuka, panen telgi püsti, teen süüa, lähen magama. Mul ei ole seda, et ma pean jõudma selleks õhtuks sinna sellesse punkti. Kui sa teed rattatrenni, selline 100 kilomeetrit on nuusata, aga ma kaalusin eile oma varustuse ära ja see on 55 kilo ehk ma sõidan justkui rekkaga,” räägib Tõnis. 

“See sai kunagi alguse sellest, kui ma 21 aastat tagasi läksin hääletades ja osaliselt jalgsi maailma rändama. Ma nägin selliseid inimesi ringi sõitmas ja kuidagi mingi asi jäi sisse. Kaks aastat tagasi vaatasin ma dokumentaali ühest sellist vennast, siis see hakkas ketrama ja tekkis küsimus, et kui ma olen 85-aastane päss ja vaatan elule tagasi: mida sa, mees, elus teinud oled? See on eluseiklus,” selgitab Tõnis oma otsuse tagamaid. 

Tõnis on oma marsruudi 34 tuhat kilomeetrit paika pannud ja seda aastaga läbida tundub igati tehtav. Loomulikult mõjutavad teda ka koroonapiirangud. Tõnisele saab ka kaasa elada ja iga nädal postitab ta Fenix Adventure kodulehele. Miks aga otsustas Tõnis väljakutse üksi vastu võtta? “Seal on kolm nüanssi. Esiteks on see, et leia inimene, kes on füüsiliselt minuga samal tasemel. Teiseks, leia inimene, kes on sinuga sama mõttemaailmaga, ma pean temaga saama läbi 365 päeva. Kolmandaks, leia inimene, kellel on aasta aega vaba,” sõnab Tõnis ja lisab, et sääraseid hulle leidub ilmselt tema teekonnal veegi ehk et päris üksi ta ei ole.

Kuula intervjuud raadio Star FM hommikuprogrammist järgi siit!

Kommentaarid puuduvad