Eesti tipp-poliitikud kolisid taasavatud mänguasjamuuseumisse

uudised.ee

Tartu Mänguasjamuuseumisse kolisid aastatel 2001-2013 eetris olnud ülimenuka telesarja “Pehmed ja karvased” nukktegelased ning neid on võimalik lähemalt uurida alates 5. maist, mil muuseum taas oma uksed külastajatele avab. 

Näitusel “Pehmed ja karvased mänguasjamuuseumis” on vaatamiseks ja meenutamiseks väljas Toomas Hendrik Ilvest, Mart Laari, Jüri Ratast, Laine Randjärve ja veel paljusid teisi Eestis poliitikutena tuntust kogunud inimesi kujutavad miimilised käpiknukud, nukkude riided ja aksessuaarid. 

“Mänguasjamuuseumi kogudes on lisaks laste mänguasjadele esindatud ka filmi-, teatri- ja telenukud,” selgitab muuseumi direktor Triin Vaaro. “Seetõttu oleme väga tänulikud, et need omal ajal Eesti televaatajatele palju lusti pakkunud tegelased just muuseumi maikuiseks sünnipäevaks kohale jõudsid. Pika kinnioleku järel on suur rõõm muuseumi külastajatele uut ja toredat näitust pakkuda.“ 
  
Sarja algusaegadel astusid televaatajate ette vaid Edgar Savisaart, Mart Laari, Siim Kallast ning Arnold ja Ingrid Rüütlit kujutavad nukud. Kahesajandaks saateks oli seriaalis aga juba 24 tegelaskuju, kellest enamus on mänguasjamuuseumi näitusele välja pandud. Muuhulgas on mänguasjamuuseumis võimalik näha ka kahekümne aasta eest valminud „Pehmete ja karvaste“ sarja nelja kõige esimest nukku, keda tänapäeval võib auga rariteetideks nimetada. 

Näitus “Pehmed ja karvased mänguasjamuuseumis” jääb avatuks kuni augusti alguseni.

Kommentaarid puuduvad