Sünoptik Helve Meitern rahustab: lumesadu maikuus ei ole midagi harukordset

Eile said paljud eestlased suure üllatuse osaliseks, kui päikselise kevade asemel hakkas lund sadama ning mõnel pool Eestit oleks võinud lausa suusad välja otsida. Miks ilm meile selliseid vingerpusse mängib ja millega üllatatakse meid suvel, seda küsis "Duubel" sünoptiku Helve Meiterni käest.

Helve kinnitab, et see ei ole sugugi ebatavaline, et maikuus lumi maha tuleb ja tegelikult on seda ka hiljem juhtunud. "Meie ilmastik sellisel laiuskraadil ongi selline, et suvi justkui hakkab juba tulema ja siis näitab talv jällegi oma võimu. Viimased kümned aastad tegelikult ongi aprill ja mai olnud jahedamad tavapärasemast," kinnitab ta.

Prognooside kohaselt selline kehv suusailm kauaks ei jäägi ja juba pühapäevast alates peaks hakkama paremaks minema. "Järgmine nädal võib tulla lausa 15-20 kraadi," jagab Helve positiivseid sõnumeid ja lisab, et sellist ilma saab ehk nautida terve nädala.

Milline tuleb tänavune Eestimaa suvi, Helve veel ennustada ei oska. "Arvutusi tehakse ja hetkel tundub, et juulikuu võib tulla tavapärasest jahedam," sõnab ta.

Kommentaarid puuduvad