Korvpallitreener Andres Sõber: tänapäeva noortega tuleb samal tasemel olla, mitte end üles kangutada

uudised.ee

Star FM hommikuprogrammis oli külas legendaarne korvpallitreener Andres Sõber, kes kirjutas raamatu "Treener. Otse ja ausalt". Räägiti tema perekonnast, lastest ja kuidas on tänapäeva lapsed muutunud.

Sõber tunnistab, et tema närvilisus ja kohati mängijatega kurjustamine on juba tema geenides sees. Tegelikult ei pea treenerid üldse raevukad olema ning lisab, et on ise väga kirglik spordi vaataja. "Eks igalühel on oma nõrkused, kellel alkohol ja kellel seks - minul on korvpall," naeris ta.

Andres olevat kunagi öelnud, et temast ei saaks eales head korvpallurit, sest tal on liiga lühikesed näpud - kas see on siis nii oluline? "Nõukogude ajal oli see mõtlemine, et korvpallur peab olema pikk ja peenike, siis tõmbasid siuksed vaiad kohale, et kuku pikali. Tänapäeval on nii, et pikkadel pole eriti kiire mängu vältel palju tegemist ja väike mees peabki olema kiire ja osav," mõtiskleb Sõber. Andres selgitas, kuidas tal lihtsalt polnud kunagi võimalik ühe käega palli kätte võtta oma näppude tõttu, aga kiirus ja osavus on täitsa olemas.

Pille uuris, kas legendaarse korvpallitreeneri lastel üldse oli mõni muu võimalus midagi oma vaba ajaga teha peale spordi ja korvpalli, mille peale Andres vastas, et kuigi tema abikaasa on muusika inimene, siis lastele see väga külge ei hakanud. "Meie lapsed on kõik käinud teatud ajal ja õppinud muusikat. Üks tütar mängis viiulit ja üks kord tõin ma ta tunnist ära. Ta nuttis ja ütles, et ei taha enam viiulit mängida ja ma ütlesin, et mis seal ikka, hakka kossu mängima! Panimegi viiuli ära ja nii oli," muljetas Sõber.

Tänapäeva laste puhul täheldab Andres tohutut enesekindluse kasvu, kuivõrd vanasti oli treener ikka number üks inimene. "Kui sa oskad nendega käituda ja kui ma veel vanemaks saan, ma tunnen, et neid tuleb armastada ja hoida, natuke riielda ja samal tasemel olla, mitte et sa koguaeg kangutad end üles, et ma olen treener," sõnab ta.

Üllatuslikult selgus ka veel, et korvpallitreener on otsustanud alkoholijoomise maha jätta. "Paak on täis! Omal ajal sai piisavalt võetud, eks see on jälle geenides," kinnitab ta.

Kuula intervjuud raadio Star FM hommikuprogrammist järgi siit!

Kommentaarid puuduvad