Eesti mängufilm “Ükssarvik” vallutab Aasia filmifestivale

uudised.ee

Ettevõtja ja filmitegija Rain Rannu teine täispikk mängufilm, startupkomöödia “Ükssarvik” linastub maikuus EU Film Days filmifestivalide raames Jaapanis ning Singapuris, vahendab BNS.

Eesti ja Jaapani ametlike suhete sõlmimise 100. aastapäeva tähistamise raames valmisid Tokyo ja Kyoto filmilinastuseks ka jaapanikeelsed subtiitrid. 

“Minu hinnangul on idufirmade temaatika Jaapanis võib-olla isegi aktuaalsem kui aasta tagasi, sest mitmeid Jaapani suurfirmade kontoritöötajad on avastanud kodustöötamise ja iseenda peremeheks olemise võlud. Seda näitab ka e-residentsuse populaarsus” ütles Eesti Suursaatkonna esindaja Argo Kangro Jaapanis. 

Vaatamata maailmat muutvale pandeemiale on “Ükssarvik” linastunud viimase aasta jooksul 15 rahvusvahelisel filmifestivalil ning ligi 200 iduettevõttes üle terve maailma. Lisaks sellele on film koos haridusprogrammiga Ükssarviku Kool jätkuvalt aktiivses kasutusel Eesti haridusasutustes, tutvustades nii õpilastele kui tudengitele tehnoloogiaettevõtetes töötamise igapäeva.

Filmi produtsent Tõnu Hiielaidi sõnul ollakse “Ükssarviku” senise leviga rahul. “Ühelt poolt on Ükssarviku Kool aidanud meie õpilastele ja õpetajatele koduõpet huvitavamaks muuta. Teisalt on Eesti jätkuvalt iduettevõtluse alal maailmas eeskujuks  ja sellest tulenevalt on filmi soovinud näha nii ettevõtted, riigiasutused kui erinevad start-up kogukonnad üle maailma.”

Lisaks erinevatele Eesti voogedastusplatvormidele on “Ükssarvikut” hetkel võimalik vaadata ka Läti ja Leedu voogedastustes ning Ameerika Ühendriikides ja Ühendkuningriigis läbi Amazon Prime Video keskkonna, samuti koos hariduslike lisamaterjalidega leheküljelt www.chasingunicornsmovie.com  

Startupkomöödia “Ükssarvik” jutustab kahe noore iduettevõtja teekonnast kodugaraažist maailma tehnoloogia mekasse Silicon Valleysse. Tempokas film annab vaatajale autentse ja värvika pildi tehnoloogiafirma tegemise võlust ja valust, usaldamisest ja unistamisest, hullusest ja hulljulgusest - inspiratsiooniks mõistagi kõik maailma Steve Jobsid, Bill Gatesid, Mark Zuckerbergid ja Elon Muskid.

Filmi Ükssarvik peaosades mängivad Henrik Kalmet, Liisa Pulk, Johann Urb ning Rogelio Douglas Jr. “Ükssarviku“ tootjaks on Tallifornia.

Kommentaarid puuduvad