Kirjandusfestival HeadRead peetakse tänavu tavapärasest väiksemana

uudised.ee

Kirjandusfestival HeadRead toimub tänavu 28.–30. mail, tavapärase ligi nädalapikkuse festivali asemel pandeemiaohu tõttu vaid kolmepäevasena, vahendab BNS.

Kuna festival on lühem, on ka tänavuse festivali programm tavapärasest märgatavalt väiksem, edastas korraldaja. Ka toimuvad kõik festivali ettevõtmised turvalisuse huvides õues, Tallinna linnaruumis, ning gruppide suuruse piiramiseks on vaja sündmustele eelnevalt registreeruda. Kõik festivali HeadRead sündmused on tasuta.
 
Kirjandusfestival avatakse 28. mail kell 15 Tammsaare pargis, kus on üleval Dmitri Kotjuhi fotonäitus festivali väliskülalistest läbi aastate. Sõna saavad festivali korraldajad Krista Kaer ja Jan Kaus ning Igor Kotjuh vestleb näituse autori, fotograaf Dmitri Kotjuhiga. Samal näitusel toimuvad 30. mail ringkäigud, kus festivali eestvedajad räägivad oma elamustest, mis seonduvad näitusel näha olevate kirjanikega. Näitus on Tammsaare pargis avatud käesoleva nädala lõpust ja seda saab külastada kuni festivali lõpuni.
 
Reedesse mahuvad ka Adam Culleni ja Øyvind Rangøy mereteemaline luulekava „Kolm sõlme” Noblessneris ning Kriszta Tóthi kava ungari rahvajuttudest „Kus isegi linnud ei käi..” Ungari Kultuuri Instituudi õuel.
 
29. mail võib Kalamaja pargis kuulata Jan Kausi mõtisklust-loengut „Pargid ja aiad kirjanduses”. Sama päeval saavad alguse kirjanduslikud jalutuskäigud vanalinnas Elle-Mari Talivee ja Josef Katsi (vene keeles) juhtimisel.
 
30. mail räägivad Vabamu õue juures pargis kirjandusteadlane Eneken Laanes ja ajaloolane David Vseviov kirjandusest mineviku vangis. Jätkuvad ka ka kirjanduslikud jalutuskäigud vanalinnas.
 
Esmakordse ettevõtmisena korraldab HeadRead sel aastal kirjandusliku peitusorienteerumise „Leia kirjanik”. Kõigil kolmel päeval on Tallinna linnaruumist võimalik leida üles meie nimekaid kirjanikke, neilt raamatuid või autogrammi küsida. Kaasa löövad Maarja Kangro, Indrek Koff, Eda Ahi, Kadri Hinrikus, Ilmar Tomusk, Jaanus Vaiksoo, P. I. Filimonov ja Jüri Kolk, kuid nimekiri võib veel täieneda.

Kommentaarid puuduvad