Veganist jõutõstja Gert Koovit: mida kauem sa seda teed, seda rohkem hindad sööki teistmoodi

uudised.ee

Raadio Star FM hommikuprogrammis oli külas 15 aastat Londonis elanud ja koroonaaja alguses Eestisse tagasi kolinud hinnatud personaaltreener Gert Koovit. Ta on Eesti meister klassikalises jõutõstmises, eriti suurt kasvu mees ja vegan. Saatejuhid uurisid, kuidas see võimalik on ning miks ta kodumaale tagasi tuli.

Jürgen tögas, et tihtipeale ju arvatakse, et veganitel pole mitte mingit jõudu. Kuidas siis saab üks professionaalne jõutõstja olla vegan? "Eks see aeg on möödas juba. Kunagi ma arvasin ise ka, et veganid näevad hallid välja ja lõhnavad nagu brokoli. Kui mu naine selle mõtte välja käis, ütlesin kohe, et unusta ära. Minu hommikusöök on olnud viimased 25 aastat 5 toorest muna!"

Nüüd näiteks sööb Gert hoopis taimse piimaga putru. "Mida kauem sa seda veganlust teed, su maitseelundid muutuvad ja sa hindad sööki teistmoodi. Tänapäeval on veganlus nii kaugele läinud, et suurt vahet ei tee enam. Mida rohkem ringi vaatad, seda huvitavamaks läheb," kirjeldab ta.

Veganiks hakkaski Gert just tänu oma naisele. "Ma jõudsin nii kaugele, et olin esimese viie seas Euroopas, aga ma tundsin, et vererõhk läheb kõrgele ja liigesed valutasid. Mu naine soovitas proovida, et tee nädalake veganlust ja nii, kui selle muudatuse tegin, kadusid kõrge vererõhk ja liigesevalud ning ma taastusin kiiremini. See andis enesetunde, nagu oleksin 25-aastane," selgitab ta.

Pärast 15 aasat Londonis elamist naases Gert kodumaale. "Londonisse ma läksin, sest tollal jäi Eesti väikseks. Ma tahtsin teha midagi suuremat, aga ma teadsin, et tulen kindlasti lõpuks tagasi. London on noorte inimeste linn ja ma tundsin, et ma ei jaksa füüsiliselt sealsele elutempole vastu panna. Minu naine on Eesti tulihingeline fänn ja tema ei taha kindlasti tagasi kolida," muheleb ta.

Kuula intervjuud raadio Star FM hommikuprogrammist järgi siit!

Kommentaarid puuduvad