Tasub teada! Eduõpetuse juhendaja Kai Oja avaldas, kuidas endale seatud eesmärke paremini saavutada

uudised.ee

Raadio Star FM hommikuprogrammis oli külas eduõpetuste juhendaja Kai Oja, kellega räägiti, miks me eesmärkide seadmise ja unistuste saavutamisega hakkama ei saa. Kai andis ühtlasi Andresele nõu, kuidas püsida kaalulangetuskursil ja mitte alla anda.

Mida ikkagi tähendab eduõpetuse juhendaja amet? “Ma aitan inimestel muuta elustiili ja edastan maailmakuulsa eduõpetaja õpetusi. See on programm kindlate punktidega, mille eesmärk on luua mõtetesse kord. Me arutame koos inimesega, kes ta on ja mida ta soovib, et ta saaks elada täisväärtuslikku elu,” kirjeldab Kai.

Programmis lähenetakse probleemidele süsteemselt ja alustatakse fookuse paika panemisega, mis omakorda tekitavad meis harjumusi ja mustreid ning aitavad mõtestada elu eesmärke. “See on aidanud kümneid tuhandeid inimesi ja võtmesõna on tegevusse asumine. Selleks ongi meil toetav grupp, sest väga vähesed saavad sellega ise hakkama. Tegelikult on kõik vastused on sinu sees, vaid enesekindlust on vaja,” kinnitab ta.

Andres uuris, miks on tal ikkagi niivõrd raske saavutada endale seatud eesmärke. Näiteks on tal olnud korduvalt mõte, et võtta ikkagi kaalust alla, sest ta tahab paremini mahtuda riietesse ja et tulevikus ei tekiks tervisehädasid. Küll aga pole see tal alati õnnestunud. “Sa ei saavuta oma eesmärke, sest sul pole tekkinud harjumust. Sa pead seda piisavalt kaua tegema. Tihti ei saavutata ka eesmärke, sest need pole sinu eesmärgid, vaid tulevad kuskilt väljast hoopis. Eesmärkide saavutamisse tuleks suhtuda stressivabalt ja see peab tulema sellest, mida sa tegelikult tahad,” märgib Kai ja lisab, et see on ehe näide sellest, kuidas need, need, kellega me oleme ümbritsetud, mõjutavad meie elu. 

“Eesmärgi seadmine on selleks, et me ise saaks kasvada ja areneda. See, mis sa selle lõpuks saad, olgu see siis töö, reis, maja või midagi muud, on tegelikult tagajärg,” sõnab ta lõpetuseks.

Kuula intervjuud raadio Star FM hommikuprogrammist järgi siit!

Kommentaarid puuduvad