Eurovisiooni võitjat kahtlustatakse narkootikumide tegemises: testige meid, meil pole midagi varjata!

uudised.ee

Itaalia polnud jõudnud oma Eurovisiooni võitu veel väga tähistadagi, kui asuti nende lauljat süüdistama otse-eetris kokaiini tõmbamises.

Itaaliat esindanud bänd Maneskin võitis Eurovisioni lauluga "Zitti e buoni", mis teenis 524 punkti, edastades Prantsusmaa Barbara Pravi laulu "Voila" ning Šveitsi esineja Gjon's Tears "Tout l'Univers". Küll aga sattusid itaallased kohe ka skandaali keskmesse, kui nende laulja Damiano jäi kaamerasilma ette liigutusega, mis paistis justkui kokaiini ninna tõmbamisena.

Eurovisioni võitjad tegid selle peale Instagramis ka avalduse, kus selgitasid, et nemad pole kunagi kokaiini tarvitanud ning on valmis laskma end testida, sest neil pole midagi varjata.

Avalduses öeldi: "Oleme väga šokeeritud, mida mõned inimesed Damiano ja kokaiini kohta ütlevad. Oleme narkootikumide vastased ja ei ole kunagi kokaiini teinud. Oleme valmis laskma end testida, sest meil pole midagi varjata. Oleme siin, et esitada oma muusikat ning oleme väga õnnelikud oma Eurovisioni võidu üle ja tahame tänada kõiki, kes meid toetasid. Rock'n'roll ei sure kunagi. Armastame teid."

Kui võitjatelt pressikonverentsil intsidendi kohta küsiti, vastas Damiano: "Thomas (kitarrist Thomas Raggi) lõhkus klaasi. Ma ei tee narkootikume. Palun ärge öelge seda."


Foto: Instagram/Maneskin 

Süüdistustele reageeris ka Euroopa rahvusringhääling ehk EBU, kes teatas, et hakkavad uurima, mis päriselt juhtus. Nüüd nad tegid avalduse, kus öeldakse, et Itaalia laulja Damiano David teeb kodumaale naastes narkotesti.

"Oleme teadlikud spekulatsioonidest videoklipi ümber, mis juhtus eile green room'is itaallastest Eurovisioni lauluvõistluse võitjatega. Bänd on tugevalt eitanud igasugust narkootikumide pruukimist ning nimetatud laulja teeb kodumaale naastes narkotesti. Nad palusid seda juba eile teha, aga EBU ei suutnud seda piisavalt kiiresti organiseerida," vahendas Eurovision.tv.

"Bänd, nende juhatus ja delegatsiooni juht kinnitasid, et green room'is ei olnud narkootikume ning selgitasid, et nende lauas läks klaas katki ja laulja püüdis seda koristada. EBU saab kinnitada, et laua juurest leiti kontrollides tõesti katkine klaas. Sellest hoolimata vaatame me videosalvestust hoolega ja anname vajadusel infot."

Kommentaarid puuduvad