“Naabrist parem” Asko ja Merill: saate lõpp on väga dramaatiline ja emotsionaalne

uudised.ee

TV3 ülipopulaarse ehitussaate “Naabrist parem” 9. hooaeg hakkab lõppema ja sel puhul intervjueerisime selle hooaja üht kõige huvitavamat paari, igiliikuritest Askot ja Merilli. Uurisime saate telgitaguseid, millega paar vabal ajal tegeleb ning millised on nende tulevikuplaanid.

Mis mulje telemaailm jättis, kuidas endast kujunenud kuvandiga rahule jäite?

Merill: „Kui oled varasemaid hooaegu näinud, siis ei tohiks draama üllatusena tulla. Teadsime väga täpselt, kuhu me läheme. Kõige olulisem on jääda iseendaks ja mitte hullusega kaasa minna.“

Asko: „Ma ütlesin kohe, et mina ei ole mingist naabritega tülitsemisest huvitatud ja usun, et meil õnnestus see hästi. See, mis saates juhtus, on üks asi, aga pärast saadet oleme kõigiga hästi läbi saanud.“

Merill: „Meist võidi jätta veidi selline totude mulje, aga eks me olemegi positiivsed ja lõbusad, pigem olen rahul sellega, mis mulje meist jäi.“

Kuidas enda võiduvõimalusi hindate?

Merill: „Keegi ei läinud saatesse kaotama, kõik läksid võitma. Tõenäosus võiduks on 25%.”

Asko: „Muidugi tahame väga võita. Me oleme ainukesed, kel pole oma kodu. Aga kõigil osalejatel on seda maja vaja. Kui võidame, siis võidame. Kui ei, eks siis peab ise ehitama hakkama.”

Mida saate järgmistes osades näha saame?

Merill: „Lõpu poole kisub aina dramaatilisemaks ja emotsionaalsemaks. Lõpp oli väga raske ja pingeline. Kui oleks aega olnud, siis oleks tahtnud enne lõpuspurti sellest karussellist päevaks või paariks maha astuda ja puhata.“

Asko: „See on päris raske, sest kui ühe päeva vabaks võtad, siis pead pärast kaks ööd ohverdama, et aeg tagasi teha.“

Merill: „Viimase kolme päevaga sõitis katus ära. Tagantjärele on raske mõista, kuidas see juhtuda sai, aga olles selles hetkes kui pinged aina kuhjuvad, siis iga pisiasi võib plahvatuseni viia. Õnneks suutsin siiski kaine mõistuse säilitada ja nutsin end pärast saadet tühjaks. Huvitav on ka see, et eetrist väljas kiidavad naabrid meie maja väga, aga kui saadet vaatad, tundub, et neile ei meeldi see üldse. Võta siis kinni, kus see tõde on…”

Millega oma vaba aega sisustate?

Asko: „Meie töö on meie hobi.  2017. aastal asutasin oma spordisaali “Movement Tallinn”, kus igapäevaselt toimuvad rühma- ja personaaltreeningud. Treeningud on mitmekülgsed ja huvitavad – tõenäoliselt teist sellist kohta Eestis ja ka lähiriikides ei ole. Ise kutsume seda tervisespordiks – liikumine, mis hoiab keha tugeva ja elastsena. Nõnda, et ka 30 aastat hiljem on keha terve kui purikas ning vanadus pole mingi argument.”

Merill: „Mina korraldan üritusi – sünnipäevad lastele ja täiskasvanutele, suvepäevad, pulmad jne. Sellest kasvas ka orgaaniliselt välja meie ühisprojekt – Movement laagrid täiskasvanutele. Sellel suvel toimub juba 9. ja 10. laager. Sel suvel teeme esimest korda ka lastelaagri. Muidu meeldib meile kahekesi ja sõpradega looduses olla või saunatada. Mängida, pikki vestlusi pidada, filme vaadata, mõnusat toitu teha ja süüa.“

Millised on teie tulevikuplaanid?

Merill: „Plaan on maale elama minna. Esialgu Viinistule, aga tahame leida ikkagi oma maalapi, kus saame ehitama hakata. Meil on Movement keskuse plaan – tahame luua oma koha, kus teha laagreid ja töötubasid. Plaanis on võtta loomad (kanad, kitsed, küülikud, koerad ja kassid) ja kasvatada ise endale köögivilju. Kuna plaanime nüüd lapsi hakata tegema, siis võiks olla ka oma lastehoid ja kool. Naljaga pooleks: põhimõtteliselt hakkame oma riiki looma.“

Asko: „Kindlasti ei tee me seda kahekesi. Läbi Movementi oleme kohanud väga palju huvitavaid ja sarnase mõttemaailmaga inimesi, kellega koos saaksime on unistused täide viia. Movement keskuse eesmärk on edendada Eesti laste ja täiskasvanute liikumisharjumusi ja teadlikkust loodusega kooskõlas elamisest ning kindlasti tutvustada ka seda kõike välismaalastele. Sellest võiks saada pean-sinna-minema-enne-kui-suren-koht.

Kui palju te telerit vaatate? Milliseid sarju või filme soovitate?

Merill: „Kuna meil endal telekat ei ole, siis vaatame filme ja seriaale läpakast. Praeguse aja lemmik on kindlasti “Naabrist parema” saade. Vahel kasutame ka voogedastusteenuseid, aga pigem oleme kehvad vaatajad. Kui on mõni põnev seriaal, siis tavaliselt vaatame korraga kõik ära ja siis saab rahulikult tavapärase elu juurde naasta. Kindlasti soovitaks “Naabrist paremat” vaadata. Filmidest: „500 Days of Summer“, „The Shawshank Redemption“ ja „Captain Fantastic“. Viimane film iseloomustab ehk kõige paremini, millisest elust me unistame, muidugi omapoolsete täiustustega.”

Fännide rõõmuks näeb saadet „Naabrist parem“ juba enne tele-eetrit voogedastusteenusest Go3. Kuidas te ise „Naabrist parema“ saadet vaatate? 

Merill: „Ostsime enne saadet TV3 Play paketi, et saaks vaadata eelmise hooaja “Naabrist parema” osasid. Nüüd, kus me enam ei ehita, on juba raske oodata, millal saade eetrisse läheb ehk siis ostsime ka Go3, et saade juba päev varem ära vaadata. Lisaks vaatame korra veel ka koos sõpradega telekast, kui see eetris on. Me vist oleme nüüd selle saate fännid.“ :)

“Naabrist parem” on TV3 eetris kolmapäeviti kell 21.30. Voogedastusteenusest Go3 näeb sarja kuni 24h enne tele-eetrit.

„Naabrist parem“ suur finaal, kus televaatajad valivad võitja, on TV3 otse-eetris 2. juunil kell 21.30.

Kommentaarid puuduvad