Kas mäletad? Superstaarisaadet on läbi aegade juhtinud erinevad värvikad duod

uudised.ee

Sel sügisel alustab talendisaate "Eesti otsib superstaari" 8. hooaeg, mida asub juhtima taas muusik Karl-Erik Taukar. Rahva seas palavalt armastatud Karl-Erik Taukar vedas ka 6. ja 7. hooaega, kuid enne seda juhatasid talendisaadet mitmed teised tuntud näod. Meenutamegi nüüd, millised värvikad duod on superstaarisaadet läbi aastate juhtinud ja tõusvaid tähti külg külje kõrval toetanud.

"Eesti otsib superstaari" esimene hooaeg startis 2007. aasta veebruaris, mil saadet juhtisid näitleja Aigi Vahing ja koreograaf Jüri Nael. Kohtunikeks olid toona kitarrist, muusikakriitik ning raadio- ja teleajakirjanik Mihkel Raud, raadio-DJ ja tänane riigikoguliige Heidy Purga ning helilooja ning klaverivirtuoos Rein Rannap. 


Foto: TV3

Saate eelvoorudes osales rohkem kui 1500 staariks pürgijat. Nendest vaid 100 pääses teatrivooru ja sealt edasi stuudiovoorudesse vaid 32. Stuudiovoorudest valis finaali televaatajad üheksa. Seitsme pika finaalsaate järel osalesid superfinaalis Birgit Õigemeel ja Luisa Värk. Saate võitis telefonihääletuse järel Birgit Õigemeel, keda autasustati 100 000 krooni ja plaadilepinguga. Birgit andis välja omanimelise debüütalbumi "Birgit Õigemeel" jaanuaris 2008. Oma albumi on välja andnud ka saates teise koha saavutanud Luisa Värk.

Saate teine hooaeg leidis aset 2008.aasta kevadel. Saatejuhtidena astusid üles koomikutest näitlejad Ott Sepp ja Märt Avandi. Kohtunike ridades muutusi ei toimunud.

Eelvoorudes üles astunud enam kui 2300 inimesest jõudis läbi mitme vooru 10 finalisti. Kaheksa finaalsaate järel kohtusid superfinaalis Jana Kask ja Arno Suislep, kellest televaatajad valisid võitjaks Jana. Tähelepanuväärsemad osalejad olid Taavi Immato (ansambli Shanon solist), Kristiina Piperal, Timothy Jarman ja Norman Salumäe. Detsembris 2009 andis Jana välja oma debüütalbumi "Face in the Mirror".

Kolmas hooaeg sai alguse septembris 2009, saatejuhtideks Tanel Padar ja Ithaka Maria. Kohtuniku rolli lisandus Maarja-Liis Ilus, kes asus Heidy Purga kohale.

Eelvoorudes pürgis superstaariks rohkem kui 1500 lauljat. Läbi mitme vooru oli finaalis taas 10, kellest kaheksa nädala järel Linnahallis üles astusid superfinalistid Birgit Varjun ja Ott Lepland. Terve telesaate jooksul kestnud hääletuse tulemusel tuli superstaariks ning võitis plaadilepingu ansambliga The Sun ja 100 000 Eesti krooni Ott Lepland. Aprillis 2010 ilmus Leplandi omanimeline debüütalbum "Ott Lepland".

Neljas hooaeg algas TV3 ekraanil 13. veebruaril 2011. Saatejuhtideks olid näitlejad Evelin Pang ja Hele Kõrve. Teist aastat järjest tegutses žürii koosseisus Mihkel Raud, Maarja-Liis Ilus ja Rein Rannap.

Kaheksa finaalsaate järel toimunud superfinaalis astusid üles Liis Lemsalu ja Artjom Savitski. Nokia Kontserdimajast üle kantud saate jooksul anti ligi 90 000 telefonikõnet. Telefonihääletuse tulemusel võitis saate Liis Lemsalu, keda autasustati 10 000 euroga ja plaadilepinguga Universal Musicuga.

Sarjale järgnes üle-eestiline kontserditurnee "Eesti superstaar – Live tuur", kus esinesid esimesele viiele kohale platseerunud finalistid, kolmanda hooaja võitja Ott Lepland ja finalist Getter Jaani, Lenna Kuurmaa ning Koit Toome.

Viies hooaeg jõudis ekraanile 9. septembril 2012. Kohtunikena jätkasid Mihkel Raud ja Maarja-Liis Ilus, kellega liitus Mart Sander. Saatejuhtidena tegid oma debüüdi näitlejad vennad Karl-Andreas Kalmet ja Henrik Kalmet.

23. detsembril 2012 Nokia Kontserdimajas toimunud finaalis selgitati välka superstaar ning Universal Musicuga plaadilepingu ja 10 000 euro võitja. Omavahel võitlesid Rasmus Rändvee ja Elina Born. Saate võitis Rändvee 59% häältega.

"Eesti otsib superstaari" kuues hooaeg algas 2015. aasta kevadel. Saadet juhtis Karl-Erik Taukar. Kohtunikena hindasid lauljaid Tanel Padar, Maarja-Liis Ilus, Rein Rannap ja Jarek Kasar. Võitja selgus 2015. aasta mai lõpus. 31. mail toimus Nordea Kontserdimajas finaal. Finaalis laulsid Jüri Pootsmann ja Gertu Pabbo. Võitja sai superstaariks ning võitis 10 000 eurot, plaadilepingu Universal Musicuga ja esimese singli, mis ilmus 1. juunil 2015. Finaali võitis Jüri Pootsmann.

Eesti otsib superstaari seitsmes hooaeg algas 2018. aasta kevadel.Saadet juhtis taas Karl - Erik Taukar. Kohtunikud olid Mihkel Raud, Eda Ines Etti ja Koit Toome. Võitja selgus 3. juunil Saku Suurhallis. Saate võitis Saaremaalt pärit Uudo Sepp.

"Eesti otsib superstaari" 8. hooaeg stardib juba eeloleval sügisel ning eelvoorudesse registreerumine on alanud. Osalema oodatakse kõiki andekaid lauljaid, kes on 1. augustiks 2021 vähemalt 15-aastased. Kui tunned, et Sinu aeg on käes, siis täida ankeet TV3 kodulehel SIIN!

 

Kommentaarid puuduvad