KUULA! Gram-Of-Fun avaldas koostöösingli Saksa artistiga HUEBYE

uudised.ee

Viimase aasta üks popimaid Eesti kollektiive Gram-Of-Fun ja Saksa artist HUEBYE avaldasid ühise singli „Halo“, mis kirjutatud ja salvestatud Berliinis.

Gram-Of-Fun feat HUEBYE „Halo“ räägib suhte lõpufaasis armastava suhtumise säilitamisest. Loo pealkiri rõhub soovile lõpetada suhe säilitades hea energia partnerite vahel isegi siis, kui teed lähevad lahku.

Muusika sündis Berliinis Gram-Of-Funi liikme Martin Kuudi ja saksa artisti Thomas Huebner õpingute ristumisel.

„Mu peas keris olukord, kus suhe on murdumise äärel ja paar istub koos diivanil, tundes end halvasti sellepärast, kuidas suhe on kulgenud. Oma südameis teavad nad juba, et suhe on lõppemas, aga oma mõtetes sõdivad nad endiselt oma frustratsiooni ja tunnetega, mis neil on teineteise vastu,“ kirjeldab HUEBYE pala sisu.


Foto: Pressimaterjal

Ka Martin Kuut samastus koheselt HUEBYE lüürikaga. HUEBYE sõnul on see väga universaalne olukord, kui mingi suhe on oma aja ära elanud ning tuleb osata sellest tervislikult lahti lasta. Ta rõhutab, et keset seda rasket perioodi on oluline säilitada lootusrikkust tuleviku suhtes ning lasta sel tundel südant kergendada ja kanda läbi protsessi, mil tunneme valu ja leina. Loo kerge sound kannab endas seda kerget lootuse tunnet, samal ajal kui sõnad tekitavad melanhoolse ja reflekteeriva õhustiku.

HUEBYE on Saksamaalt pärit muusik, kes on 18. eluaastast peale olnud lummatud muusika kirjutamise protsessist. Õppinud Austraalias laulukirjutamist, tegeleb ta nüüd igapäevaselt muusika kirjutamisega ning oma stiili avastamisega. Sattudes Berliinis muusika produtseerimise õpingutel kokku Martin Kuudiga, sündis „Halo“ muusikaline pool. Hiljem kirjutas HUEBYE ka loole sõnad.

Gram-Of-Fun (GOF) on mitmekülgse helikeelega Eesti super-grupp ja sõpruskond, kus musitseerivad Kristel Aaslaid, Martin „Muudu“ Kuut, Kostja Tsõbulevski, Raul Ojamaa, Phil (Dr.PhilGood) Nikolajev ja Jaan Jaago.

Juba oma esimesest singlist alates (“Getaway”, 2018 sügis) on nad teinud Eesti muusikataevas märkimisväärset lendu. Mais 2019 ilmunud EP “Second Breakfast” pani silmad särama nii melomaanidel kui ka kriitikutel. “Muusikanõukogu” saates kõlanud tagasiside nende singlile “Reservation” oleks võinud kanda t-särgile: “Looga võib tõesti rahule jääda” (Vaiko Eplik), “10 punkti!” (Siim Nestor), “Olen EP-d juba kiitnud, megad vokaalid! Hea Eesti popp!” (Valner Valme).

ERR-i kultuuriportaalis kirjutas Kaspar Viilup: “”Second Breakfast” on tantsupopi kvintessents, vaat et isegi õpikunäide. Säravad vokaalid, nakkavad bassid ja nilerodgreslik funkvõnge loovad terviku, mis sobiks mõne Euroopa suvefestivali pealavale. Eufooriline moodne pop, mis ei tüüta ka korduval kuulamisel.”

Bändi koostöösingel Frediga – “LA” – jätkas samas tempos jõudes augustis Raadio 2 enimmängitud looks.

2021. aasta alguses osales kollektiiv esmakordselt konkursil Eesti Laul. Juba enne poolfinaale oli nende “Lost In A Dance” üks enimmängitud lugusid Eesti raadiojaamades ja Spotifys ning kujunes kiiresti ka rahvusvaheliste eurofännide lemmikuks. Tänaseni on tegemist ühega kahest Eesti Laulu loost, mis püsib Eesti airplay Top 100-s.

Kommentaarid puuduvad