Ingrid Veidenberg: peatoimetajat, kes ei oska ise kirjutada, on väga raske austada

uudised.ee

"Üldiselt olen ma avalikkusele jätnud sellise "raudse leedi" mulje, mis on hea", tõdeb Kroonika peatoimetaja Ingrid Veidenberg Brigitte Susanne Hundile värskes videoblogis. Ajakirjanik tunnistab, et Kroonikal on väga lai kontaktide võrgustik ning vastupidiselt paljude arvamusele on toimetuse läbisaamine inimestega väga hea. Muuhulgas rääkis Veidenberg, milline üks hea peatoimetaja olla võiks, mis kana tal Anu Saagimiga kitkuda on ja kuidas üldse tänapäeval kuulsaks saada. 

Kroonika on juba 25 aastat olnud meelelahutusliku ajakirjanduse lipulaev. "Mina isiklikult ei ole kellegagi sellises konfliktis, et ma peaksin sellepärast unetuid öid veetma," räägib 2019. aastal taas Kroonika peatoimetaja kohale valitud Ingrid Veidenberg. Ajakirja Kroonika teavad kõik ja seda kas vihatakse või armastatakse. Veidenberg kinnitab, neid inimesi on, kes Kroonikast lugu ei pea, kuid sõimama nad ei hakka. "Kindlasti leidub ka inimesi, kes Kroonikaga põhimõtteliselt ei suhtle, aga nad jäävad telefonis külmaks. Kersti Kaljulaid on kindlasti üks, kes ei suhtle" tunnistab ta, et Kaljulaid ei taha paista välja nagu Evelin Ilves. "See on temale nagu punane rätik". 

Enne kui Veidenberg peatoimetaja kohale naasis juhtis ajakirja Krista Lensin. "Ma arvan, et mina olen ajakirjanik," vastab Veidenberg kui temalt uurida, mille poolest tema Lensinist etem peatoimetaja on. "Nagu me kõik teame, siis Krista Lensin ei kirjutanud 9 aasta jooksul mitte ühtegi lugu. Peatoimetaja, kes ei oska ise kirjutada, teda on väga raske austada."

Ka Anu Saagimiga on Veidenbergil juba ammustest aegadest kana kitkuda ja miskipärast pole naised omavahelisi lahkhelisid ära klaarinud. "Kui mina oleks verivihane, siis ma ju kutset ei saadaks," selgitab Veidenberg, kes saatis Saagimile lepituse märgiks kutse Kroonika peole, kuid Brigitte sõnul Saagim peole minna ei plaani. "Anu teab väga hästi, mis tema südametunnistusel lasub ja selle musta südametunnistuse pärast ta ei tahagi meie peole tulla."

Järgmisel nädalal leiab aset viimase aasta glamuurseim sündmus Kroonika Meelelahutusauhinnad, kus õhtujuhtideks on Brigitte Susanne Hunt ja Koit Toome. Veidenbergi sõnul ei mängi tema isiklik sümpaatia õhtujuhtide valimise osas rolli, sest vaadatakse, kas inimene on õhtujuhi rolli jaoks piisavalt atraktiivne, kuulus, sõnaosav - kas ta mängib selle üldse välja.

Brigitte sõnul kirjutavad talle väga paljud sooviga kuulsaks saada. Kuidas siis tänapäeval ikkagi kuulsaks saada? Veidenberg kinnitab, et kuulsaks saada on tegelikult väga lihtne. "Tee midagi väga-väga hästi. Ole number 1! Kui sa teed midagi väga hästi, siis helistab sulle ühel päeval ajakirjanik," räägib Ingrid, et loeb andekus, aga ei eita, et hea välimus annab ka kõvasti juurde. 
 

Kroonika Meelelahutusauhinnad 2021 leiab aset 17. juunil Maarjamäe lossipargis. Gala eksklusiivne ülekanne on TV3 eetris kell 19.30!

Kommentaarid puuduvad