Näitleja Indrek Ojarist saab maalikunstnik: võtsin kunagi nooruses midagi sarnast ette nagu Ants Laikmaa

uudised.ee

Indrek Ojari kehastub armastatud maalikunstnik Ants Laikmaaks kui teatrisõpradeni jõuab uus ja väga oodatud suvelavastus "Üksikud heledad laigud". Lavastuses peaosa mängiv Indrek Ojari rääkis Star FM-i hommikuprogrammis lähemalt, mida põnevat laval näha saab ja miks seda peaks vaatama tulema.

"Üksikud heledad laigud" on lavastus, mis toob publikuni Ants Laikmaa elu kahes vaatuses. "Ants Laikmaa kodumuuseumis Haapsalus tuleb meil 16. juuli välja selline põnev lavastus, mis räägib ühe Eesti olulisema kunstniku elust, loomingust ja tema tegemistest läbi terve elu," selgitab Ojari, et mängimisele tuleb terve elukaar. 

Indreku sõnul on nad kõvasti proove teinud ja trotsinud hingematvaid kuumakraade, mida kesklinnas asuvas proovisaalis püütakse leevendada aknaid lahti hoides. Nii jõuab proovisaali küll palju automüra, kuid näitleja sõnul aitab see ainult kaasa, sest mängitakse justkui välitingimustes. "Räägime kõva häälega, et tekst ikka partnerini jõuaks," lisab näitleja naljatledes. Ojari jääb aga positiivseks ja ütleb, et lõppude lõpuks on ju Eestimaa suvi. "Mina naudin sajaga seda ilma."

"Võtsin kunagi nooruses midagi sarnast ette nagu Ants Laikmaa, kes hakkas Riiast Düsseldorfi marssima," räägib Indrek. "Ma ise olen nooruses Eestimaa peal samasuguse tiiru teinud. Hakkasin marssima ja vaatasin, kuhu välja jõuan," kirjeldab näitleja, kes kilometraaži ei lugenud, kuid tõdeb, et väga huvitav teekond oli. "Seda materjali, millest põnevaid lavastusi teha, on tegelikult tohutult," kiidab Indrek lisades, et meie kunsti- ja loometegelaste omaaegsed ettevõtmised on tõeliselt kõnekad olnud. Lavastuses saab näha nii Aino Kallast, Friedebert Tuglast, Maria Underit jpt.

Etendus leiab aset Ants Laikmaale pühendatud muuseumi õuel Lääne-Nigula vallas Kadarpiku külas. Piletid leiad SIIT!

Täispikka intervjuud kuula Star FMi hommikuprogrammist SIIT!

Kommentaarid puuduvad