Pearu Paulus võrdleb 2 Quick Starti kauakestva abieluga: seal juhtub kõike

uudised.ee

Star FMi hommikuprogrammis käis külas ikoonilise ansambli 2 Quick Start ninamees Pearu Paulus, kellega räägiti ansambli jätkuvast menust publiku seas, sellest, mis on nende pikaajalise koostegutsemise saladus ja loomulikult eesootavast eriprojektist Pirita kloostri varemetes, kus astutakse üles ühes XXI Sajandi Orkestriga. 

Ansambel 2 Quick Start on legendaarne tantsutades rahvast igast generatsioonist. Bändi eestvedaja Pearu Pauluse sõnul on nad püüdnud ajaga kaasas käia, kuid üldiselt on jäänud ikkagi oma stiili juurde. Põhjus, miks lood kõnetavad nii noori kui vanu peitub ilmselt elulistes sõnumites ja personaalsuses, arvab Paulus.

Mahlasemad seigad leiavad muusikutel aset nö lava taga, aga Pearu sõnul on nende bändi backstage pühakoht, kuhu pääsevad vaid bändiliikmete elukaaslased ja abikaasad. Mees tunnistab, et enne lavale minekut mingeid erilisi rituaale ette ei võeta. “Meie rituaal on see, et me saabume suht-koht mõistlikul ajal kohale. Võtame oma aja, et pisut keskenduda ja läheme peale.”

Tänavu on Eestimaale saabunud suur suvesoe, kohati isegi leitsak. Pearu sõnul naudib ta suve küll, aga kui temperatuur tõuseb üle 28 soojakraadi, siis ei taha enam olla. “Eriti laval kui nägu on keeratud päikese poole. Mõni kogemus on selline, et aluspüksid on ka märjad,” kirjeldab ta suviseid esinemisi.

Õige pea astub ansambel üles Pirita kloostri varemetes koos XXI Sajandi Orkestriga. “See tähendab seda, et ka mõni inimene mahub lava ette,” naljatleb muusik ja lisab, et tegemist on tõeliselt laheda projektiga. “Me olime just nädala aega Lõuna-Eestis loomelaagris, vaatasime neid lugusid ja…,” selgitab Pearu, et esitusele tuleb ainult ansambli enda looming. “2 Quick Start koos kaunite keelpilli lisanditega.”

“Põhituumik koosneb kolmest liikmest – mina, Alar Kotkas ja Ilmar Laisaar,” läksime siis ja tegime natuke korrastust, kirjeldab mees, mis koosseisus loomelaager aset leidis. Kui paljudel bändidel liikmed aastate peale vahetuvad, siis 2 Quick Start’i algkoosseis on samaks jäänud. Pearu võrdleb seda püsivust kauakestva abieluga. “Seal juhtub kõike,” lisab ta, et mingid lahkhelid neid ei lahuta ja rahad jagatakse võrdselt. 

Kuigi Paulus on juba aastaid lavadel olnud ja võiks arvata, et esinema minnakse külma kõhuga, siis nii see päris ei ole. “Kindlasti on hirme olnud. Minu puhul on see seotud olukorraga, kus on lugu, mida pole ammu kavas olnud. Mõtlen, kas sõnad on meeles jne.” Orkestriga lavale minek Pearus hirmu ei tekita ja tema hinnangul on see pigem nauding. “Ma kujutan ette, kuidas see kõik kõlab ja tegelikult saab see kõik olema üks väga kihvt õhtu.

14. juulil toimub Pirita kloostri varemetes ainulaadne kontsert. 2 Quick Start on vaid üks kord toimuva eriprojekti raames laval koos XXI Sajandi Orkestriga. Piletid leiad SIIT!

Kuula täispikka intervjuud Star FMi hommikuprogrammist SIIT!

Kommentaarid puuduvad