Autovabaduse puiestee avab reedel rockkontsert Emajõel

uudised.ee

Autovabaduse puiestee avatakse külastajatele reedel ansambel Led R jõekontserdiga “Emajõe rock”, mida korraldab rockooper “Johnny” meeskond – põnevaid etteasteid, sündmusi ja avastamist jagub terveks avanädalavahetuseks.

Autovabaduse puiestee ootab külastajaid juba reede õhtul kell 18.30, kui Briti saatkond avab alal näituse “Toit igaveseks“. Kell 19 algab Emajõel vanal liivapraamil Koit lühike avatseremoonia, mis kuulutab suveaja Tartus ametlikult alanuks.

Tseremoonia jätkub mitmetunnise “Emajõe rock” kontserdiga, kus astub lavale ansambel Led R. Kell 22 annab veelaval lühikese etenduse tuleteater Zerkala ja Autovabaduse puiestee esimese õhtu lõpetab kell 23 Elektriteater filmiga “Supilinna salaselts”. Filmil on vaegkuuljatele mõeldud subtiitrid.

Laupäeval algab programm juba ennelõunal, kui meisterdamispaviljonis Poe tänava otsas seab end põnevate tegevustega sisse Eesti Taimekasvatuse Instituut (ETKI). Vabaduse puiesteel asuvas koosolekupaviljonis pakub alates lõunast harivaid tegevusi Loodusmaja ning pärast seda saab end Tartu Tenniseklubi abiga viia spordilainele. Kell 14 kohtuvad kesklinnas Sisevete festivali raames Võrtsult ja Peipsilt saabuvad laevastikud. Sisevete festivali korraldajad pakuvad alates kella 14-st erinevaid töötubasid ning soovijad saavad laevadega sõita.

Kontserdiprogramm algab laupäeva õhtul kell 17 jõekontserdiga, kui liivapraamil Koit astub üles Estraadiraadio, kellega koos esineb solist Signe Hansen. Veelaval esineb koreograaf Kaisa Kattai ja õhtule panevad pealaval punkti „Tartu 2024 esitleb“ kontserdisarjas üles astuvad Erki Pärnoja, Heidy Purga ja Kersten Kõrge.

Pühapäev, 11. juuli saab kell 11 alguse Tartu 2024 pannkoogihommikuga ning jätkub Räpina valla töötoaga, kus õpetatakse valmistama jõuluehteid. Kohal on ka mobiilne töökoda Merkuur. Koostöös Klaaspärlimängu festivaliga toimub kell 15 trummishow “Rütmirännakud Ahvenaga”, kus Peeter Vähi ja Reigo Ahvena vahendusel saab korraga kuulda löömas sadat trummi. Soovi korral saab ka publik trummimängus käe valgeks ja shows kaasa lüüa, sest trumme jagub.

Kell 17 näitavad peadpööritavaid trikke Akrose akrobaadid ning õhtu jätkub kell 19 PO Tartu puhkpillikontserdiga. Pärast seda saab keerutada jalga kuumade Ladina-Ameerika rütmide saatel, sest samme on ette näitamas Latin Passioni tantsijad.

Terve Autovabaduse puiestee jooksul toimub rohkelt töötubasid, tantsuüritusi, kontserte ja muud põnevat, millega saab tutvuda kodulehel www.tartu.ee/et/autovabaduse-puiestee-programm.

Autovabaduse puiestee ala on avatud Uueturu ristmikust kuni Kaarsillani ning tegevusi jagub ka kesklinna parki. Külastajaid oodatakse 9. juulist kuni 8. augustini ning üritust korraldavad Tartu linnavalitsus, Tiigi Seltsimaja ja SA Tartu 2024 koos paljude heade koostööpartneritega.

Kommentaarid puuduvad