Birgitta festival jääb taaskord ära

uudised.ee

Birgitta festivali korraldajad eesotsast Tallinna Filharmoonia, Tallinna kultuuri- ja spordiameti ning linnavalitsusega otsustasid valitsuse otsusest tingituna tänavuse festivali ära jätta ning festivalipiletid ostetakse tagasi, vahenab BNS.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul kujunenud olukord teist valikut ei võimaldanud. “Festivali alguseni on jäänud ainult neli nädalat, kuid valitsuse seatud tingimused Venemaalt saabuvate esinejate osas teevad festivali korraldamise tehniliselt peaaegu võimatuks,” ütles ta. “Koroonaolukorra tõttu jääb Birgitta festival kahjuks juba teist aastat ära, kuid me ei anna alla ja hakkame ette valmistama järgmise aasta programmi,” ütles Belobrovtsev.

Tallinn pöördus valitsuse poole Birgitta festivali külalisesinejatele koroonatingimuste eriloa saamiseks, kuid neljapäeval kirjutas Postimees, et suures osas vaktsineerimata Krasnojarski ooperiteater jääb valitsuse otsusega siiski piiri taha.

“Langetasime selle otsuse täna hommikul raske südamega ja loodame, et nii publik kui ka meie partnerid mõistavad seda otsust,” ütles Tallinna filharmoonia direktor Margit Tohver-Aints.

“Valitsuse otsus tähendab seda, et kõik Venemaalt saabuvad artistid oleksid pidanud Eestisse jõudes pärast testide tegemist lisaks jääma veel nädalaks ajaks hotelli karantiini enne, kui nad oleksid saanud alustada proovidega. Juba ajaliselt ei oleks see kahjuks võimaldanud festivali läbi viia,” põhjendas ta. 

Kommentaarid puuduvad