Hirmul on suured silmad! Verekeskus: vere loovutamine on turvaline ja valutu

Suvised Seitsmesed

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuses on kriitilise piirini langenud 0 negatiivse veregrupi varud. Kes ei ole verd kunagi varem loovutanud, võib küll esialgu veidi hirmu tunda nagu näeme ka järgnevast klipist, kuid tõsi on see, et doonoriks olemine annab meile võimaluse teha kõige väärtuslikum kingitus – päästa kellegi elu.

Regionaalhaigla verekeskus paneb ka puhkuste ajal inimestele südamele, et verevajadus haiglas püsib ning doonorid on verekeskustes väga oodatud. Suvekuud on Verekeskuse jaoks alati kõige kriitilisemad. „Puhkuste perioodil sõidavad inimesed linnast ära maale, kuid varasemad aastad on näidanud, et just suviti on traumasid kõige enam – seega vajadus doonorvere järele kõrge,“ selgitab Regioaalhaigla Verekeskuse juhataja Ave Lellep.

Vere loovutamine võtab Sinu suvest kõigest tunnikese, aga kellegi teise jaoks tähendab see uut võimalust elule. Vereloovutuse kohtade kohta näeb infot www.verekeskus.ee

[embed]

Kommentaarid puuduvad