Personaaltreener Gert Koovit avaldab põhilised vead, mida tehakse kaalulangetamisel

uudised.ee

Personaaltreener ja jõutõstja Gert Koovit näeb oma töös iga päev, kuidas mehed hakkavad kehakaalu langetamisele sageli lähenema hoopis valest otsast. Treenima asutakse nagu oleks tegu olümpiasportlastega ja unustatakse ära köögiviljade tähtsus meie menüüs.

“25–35-aastane, kaalub 80–85 kilogrammi vahel, kehaliselt keskmiselt aktiivne ehk teeb kaks treeningut nädalas. Söögivalik piirdub vaid kartuli, liha ja kastmega, heal juhul on taldriku servas paar rohelist lehekest, mis tavaliselt jäävad söömata,” kirjeldab ta sadu sarnaselt alustavaid mehi, kes oma teekonnal lõpuks ämbrisse astuvad.

Harjumust rohelist kraami süüa meestel pole ja sageli suhtuvad nad köögiviljadesse endiselt tõrjuvalt, teevad salati üle nalja ja usuvad, et köögiviljade söömine teeb mehed nõrgaks. “Tegelikult peab köögiviljade osakaal olema kartuli ja liha arvelt märkimisväärselt suurem, et kaal stabiilselt langema saada. Need täidavad lisaks kõigele kasulikule ka hästi kõhtu,” kinnitab Koovit.

Pikemalt loe portaalist Oma Maitse.

Kommentaarid puuduvad