Tartuff toob vaatajate ette kireva ürituste kava 

uudised.ee

Millised paistavad Jupiter ja Saturn läbi teleskoobi? Kuidas maitseb vaimuteravuse jook? Kas vanasti olid inimesed õnnelikumad? Mida võib avastada öisest Tartust?

2. augustil Tartus avatav PÖFFi armastusfilmide festival Tartuff toob lisaks inspireerivatele filmidele vaatajate ette rikkalikult üritusi, mis laiendavad silmapiiri ja lahutavad meelt.

- sõidame külla Peipsiveerel Varnjas tegutsevale Voronja galeriile, kus on Tartuffi päev: teadlaspaar Kaija Põhako-Esko ja Tõnu Esko tutvustavad näitust „Kolmainsus: Kunst. Teadus, Ulme”, taskuhääling tARTu Hääl salvestab vestlusringi „Kunst, teadus ja ulme”, kus osalevad Tiina Lokk, Veiko Belials ja Tõnu Esko, päeva lõpetab Argo Valsi kontsert;

- Ahhaa teaduskeskus kutsub öistele taevavaatlustele;

- uksed avab kogukondlik raamatusalong Biblioteek, mis pakub Tartuffile pühendatud vaimuteravuse jooki;

- Helmut Jänes korraldab oma legendaarse filmiviktoriini; 

- ERMi teadur Karin Leivategija räägib Ööakadeemias linnaöö tähendusest ja juhib kuulajad välitöödele Tartu öhe;

- Nukufilmi lastestuudio õpetab tegema animafilmi;

- Tartu Linnamuuseum viib ajalooretkele, et elustada I maailmasõja aegne Tartu;

- Ahhaa teaduskeskuses avatakse padjakino;

- Robotex ja Digipurk õpetavad tegema 19. sajandi pilditrumlit ehk animatsiooniseadet, mis tekitab liikumise illusiooni; 

- Saksa lavastaja Daniel Kötter tutvustab valmivat lavastust „Põlevkivi”, esineb Ida-Virumaa elektroonilise alternatiivmuusika ansambel KEETAI;

- ERMi teadur Piret Koosa tutvustab näitust „Uurali kaja” ja räägib armastusest ja suhetest eri kultuurides;

- jätku saab populaarne armastusepidu.

Kokku sisaldab Tartuffi kõrvalprogramm ligemale 30 üritust. 

Kava valmis koostöös Ahhaa teaduskeskuse, Eesti Rahva Muuseumi, Tartu Linnamuuseumi, Voronja galerii, Nukufilmi lastestuudio, Robotexi, Digipurgi, Pepe´s Bistro & Social Clubi, tARTu poe, Biblioteegi raamatusalongi, MTÜ Prothemuse ja Tartu loomemajanduskeskusega. 

Festivali klubiks on Pepe´s Bistro & Social Club, kus õhtuti kõlab elav muusika ja salvestatakse tARTu Hääle filmiteemalisi podcast´e. Lisaks leiavad Tartus aset Tartuffi suveakadeemia ja filmikriitika suvekool.

Tartuff toimub tänavu 2.–7. augustini ja selle alateemaks on teadus. 

Festivali korraldab Pimedate Ööde filmifestival koostöös Tartu filmifondi ja Tartu loomemajanduskeskusega. Peatoetajad on Tartu linn ja Eesti Teadusagentuur.

Festivali ürituste, suveakadeemia ja filmikava vaata https://tartuff.ee/.

Kommentaarid puuduvad